Antena Căutare

Marea Britanie: O romanca primeste ajutor social, desi sta intr-o casa de 130.000 de lire

Ca o imigranta romanca ce traieste in Marea Britanie, Firuta Vasile primea deja de la stat mai mult de 25.000 de lire sterline pe an. Insa atunci cand a depus cerere pentru ajutor social, aceasta i-a fost refuzata. Pana acum.

Ieri, romanca in varsta de 27 de ani a sarbatorit faptul ca a reusit sa castige, intr-un final, o suma de bani in plus, dupa un apel facut consiliului local din Bristol. Mai exact, femeia va dispune de inca 2.600 de lire sterline pe an.

Firuta Vasile, al carei statut marital nu il cunoaste nimeni (desi are deja patru copii), a afirmat ca ajutorul social ar ajuta-o sa isi plateasca chiria casei cu trei dormitoare in care locuieste (ce valoreaza 130.000 de lire). Aceasta sustine ca cele 100 de lire pe care le castiga saptamanal nu ii sunt de ajuns pentru a reusi sa-i creasca pe cei patru micuti.

Ajutorul social a mai fost acordat si altor romani inainte, cu conditia ca acestia sa aiba o slujba sau o afacere proprie si sa plateasca toate taxele. Romanca a insistat la autoritati ca ar trebui sa fie eligibila pentru a primi ajutorul financiar, deoarece vinde reviste Big Issue pe care le cumpara din propriii bani - adica, sustine ea, are propria afacere.

Firuta Vasile a declarat, prin intermediul unui translator, ca a sosit in Marea Britanie in anul 2007 in cautarea unei slujbe, dar nu a reusit sa faca altceva decat sa vanda reviste Big Issue. Asa ca s-a hotarat sa aplice pentru ajutor social.

2012/01/18//488508-firuta_vasile2.jpg

"Cererea mi-a fost refuzata. Mi s-a spus ca, din cauza ca sunt romanca, nu mi se poate acorda ajutorul social, decat daca am o slujba sau o afacere proprie. Au spus ca faptul ca lucrez pentru cei de la Bigg Issue nu conteaza", a declarat femeia.

Firuta Vasile obtine de la statul britanic 25.547.60 de lire sterline pe an. Adica ea primeste, in fiecare saptamana, 326 de lire impozit, 60.50 de lire alocatie pentru copii, si inca 105 lire ajutor pentru copilul cu dizabilitati pe care il are. Acum, femeia a reusit sa primeasca, prin insistentele ei, inca 160 de lire pe saptamana.

Spre deosebire de alte state din Uniunea Europeana, romanii si bulgarii fac subiectul unor reguli stricte de angajare in Marea Britanie. Iar asta deoarece Romania si Bulgaria au intrat tarziu in UE. Insa drepturile acestora se vor egaliza cu celelalte state europene la sfarsitul anului 2013.

Vezxi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / Foto: Daily Mail

FOTO! Opt moldoveni au ocupat abuziv o casa din Londra... SUA: Apel la protestatari si autoritatile romane sa se abtina de la violente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x