Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Marea Britanie a evacuat ambasada din Yemen, SUA au ridicat nivelul de alerta terorista

Marea Britanie a evacuat tot personalul ambasadei din Yemen, iar Statele Unite ale Americii au ridicat nivelul alertei la "extrem de ridicat", din cauza pericolului terorist

Anuntul a fost facut de Foreign Office si vine dupa ce Statele Unite au cerut cetetenilor lor sa paraseasca “imediat” tara, din cauza nivelului ridicat de atentate. Regatul Unit si-a prelungit perioada inchiderii pana la sarbatoarea Eid al-Fitr, care incheie, la sfarsitul acestei saptamani, Ramadanul.

Statele Unite si-au inchis, deja, aproape toate misiunile diplomatice din lumea araba. Washingtonul a declarat nivelul amenintarii “extrem de ridicat” pentru atentate si au cerut cetatenilor americani sa paraseasca “imediat” Yemenul, in contextul in care patru presupusi membri Al-Qaeda au fost ucisi marti, intr-un atac cu drona.

In acelasi timp, Franta si Marea Britanie au prelugit perioada in care ambasadele din Yemen sunt inchise.

SUA au decis sa inchida ambasadele in urma interceptarii unor mesaje in care liderii Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri si Nasser al-Whaychi, care puneau la cale atacuri teroriste.

Ministerul roman de Externe a publicat, pe site, lista tarilor cu factor de risc confirmat, acolo unde nu se recomanda calatoriile: Egipt, Mali, Libia si Liban. In schimb, pentru Siria este afisat mesajul “Pericol major-parasiti imediat tara!”

Recomandari