Antena Căutare

Marile muzee ale lumii pot fi vizitate prin intermediul mediului online

Marile muzee ale lumii s-au deschis publicului, putând fii vizitate în mod virtual prin intermediul mediului online. Printre acestea cele mai mari muzee ale lumii, Prado, Luvru sau Guggenheim din Veneţia, pot fi vizionate de toată lumea.

Marile muzee ale lumii pot fi vizitate prin intermediul mediului online
Marile muzee ale lumii pot fi vizitate onlin

Muzeul Prado, cel mai vizitat din Spania, a lansat iniţiativa "El Prado contigo" (Prado, cu tine) pentru a menţine legătura cu publicul. Muzeul extinde totodată timpul dedicat vizitelor online pe reţelele de socializare, pentru a-şi prezenta colecţiile începând cu ora 10.00 dimineaţa, ora obişnuită de deschidere a muzeului, conform Agerpres.

Web Prado are un bogat conţinut online pe care pot fi vizitat opere precum "Las Meninas" sau "El Jardín de las Delicias".

Singura țară din Europa ce nu este afectată de coronavirus! Cum a reușit să se ferească de COVID-19


În Franţa, maximul exponent al artei Muzeul Luvru, oferă o conexiune online pentru a cunoaşte nu doar principalele sale opere ci şi achiziţiile noi, printre care "Apollo", o sculptură provenită din Pompeii (Italia) a cărei expunere a fost posibilă datorită mobilizării a 5.600 de donatori.

Tot de pe canapea sau din pat, în pijama şi papuci, pot fi consultate ale temple ale artei precum Muzeul Peggy Guggenheim din Veneţia - închis temporar - prin prezentări virtuale ale principalelor sale opere, însoţite de explicaţiile angajaţilor muzeului.

Din America Latină alte muzee precum Malba din Buenos Aires oferă vizite virtuale dedicată arhitecturii şi colecţiei sale permanente, o ocazie minunată pentru a cunoaşte operele lui Diego Rivera, Emilio Pettoruti, Frida Kahlo, sau Helio Oiticica.

Muzeul Regina Sofia din Madrid dispune de un web care este "un muzeu paralel", potrivit instituţiei, cu ajutorul căruia vizitatorii pot accesa 170 video de expoziţii şi înregistări audio şi podcasturi. Este pus la dispoziţie şi siteuri precum "Repensar Guernica" cu imagini ale emblematicei opere a lui Picasso, care oferă detalii "imperceptibile" la simpla vedere a ochiului, sau "Fuera del canon. Las artistas pop en la Colección", despre rolul femeilor în arta pop din anii 60 yşi 70.

Muzeele şi siturile arheologice din Grecia vor fi închise în toată ţara

Web-ul muzeului Thyssen îi primeşte pe internauţi pentru vizite virtuale ale colecţiei sale permanente şi temporară "Rembrandt el retrato en Amsterdam" vernisată în urmă cu câtva zile. În timp ce în Italia sunt oferite spre parcurgere virtuală Muzeele Vaticanului, sau Glaeriile Uffzi din Florenţa, într-o ocazie unică pentru vizitatori de a nu fi nevoiţi să plătească biletul de intrare, sau să stea la cozi lung de intrare.

Şi alte muzee s-au alăturat acestei iniţiative, precum Muzeul Arheologic din Atena, British Museum din Londra - cu o singură expoziţie a tezaurului - Metropolitan Museum din New York, sau Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg, scrie Agerpres.

Articolul continuă după reclamă
Coronavirus face ravagii! Creștere RECORD a bilanțului! Italia, peste 24.000 de cazuri! Spania, pe locul al doilea, în E... Franţa este pregătită să cheltuiască zeci de miliarde de euro pentru a ajuta companiile afectate de epidemia de coronavi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x