Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Muzeele şi siturile arheologice din Grecia vor fi închise în toată ţara

Grecia, celebră pentru muzeele şi siturile sale arheologice, a anunţat vineri închiderea lor în toată ţara din cauza riscurilor de contaminare cu coronavirus, potrivit AFP.

"Din cauza condiţiilor speciale şi a lipsei de gardieni, ministrul Culturii Lina Mendoni, în acord cu Confederaţia angajaţilor din minister, a decis, pentru siguranţa angajaţilor, precum şi a celor din situri şi din muzee", să închidă toate siturile turistice din ţară până la 30 martie, conform unui comunicat.

Printre siturile închise se numără în acest weekend Acropola din Atena, Olympia Antică şi Teatrul Epidaur din insula Peloponez, cele mai vizitate în 2019, potrivit Agenţiei naţionale de statinstică (ELSTAT).

Muzeul Acropole este cel mai vizitat din ţară, înregistrând mai mult de 1,7 milioane de vizitatori pe an, potrivit ELSTAT.

"Bineînţeles că în muzee şi în siturile arheologice va fi personal necesar pentru a le păzi", a adăugat ministrul Culturii.

Din cauza coronavirusului, care a contaminat 117 persoane în Grecia, autorităţile au închis de marţi toate şcolile, creşele şi universităţile din ţară şi au decis joi închiderea cinematografelor, teatrelor, tribunalelor şi cluburilor.

Grecia a anunţat joi primul deces din cauza noului coronavirus, un cetăţean grec în vârstă de 60 de ani care a călătorit la sfârşitul lunii februarie în Israel. Acesta a călătorit împreună cu un grup de pelerini în Egipt şi Israel, din care cel puţin 20 au fost contaminaţi de Covid-19.

Guvernul grec a mai anunţat, într-un comunicat luni, că bugetul Ministerului Sănătăţii va fi mărit cu 15 milioane de euro pentru a face faţă nevoilor de echipamente suplimentare. Aproape 2.000 de infirmiere şi medici vor fi recrutaţi, a mai anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis.

Sursa : news.ro

Recomandari