Antena Căutare

Marina israeliana someaza Amalthea sa-si schimbe ruta

Comandourile israeliene sunt pregatite in orice moment sa intervina in forta si sa oblige nava Amalthea sa-si schimbe ruta maritima. Nava sub pavilion moldovean, scrie unimedia.md, a primit deja un avertisment din partea marinei israeliene. In acelasi timp, organizatorii ajutorului umanitar spera ca vasul sa ajunga astazi la destinatie

Fortele armate israeliene fac eforturi sa opreasca nava libiana Amalthea, care circula sub pavilion moldovean, din traseul pe care il are trasat spre Fasia Gaza. Armatorii vasului sustin ca transporta ajutoare pentru oamenii din Fasia Gaza, ajutoare trimise de catre fundatia Gaddafi International .

Conform ABC News, soldatii israelieni au luat legatura cu vasul libian, au transmis un avertisment, dar comandourile israeliene inca nu au urcat la bord, informeaza si ynet. Avertismentul spune ca soldatii vor intercepta nava, daca nu isi schimba ruta.

Reprezentanti ai Gaddafi International, care au inchiriat vasul, au declarat ca echipajul nu va schimba destinatia vaporului care se indreapta spre Gaza. Nava a plecat din Egipt in urma cu cateva zile si transporta 2.000 de tone de alimente si medicamente. Daca soldatii din comandourile israeliene vor urca la bordul vasului, nu ar fi prima data cand se produce un astfel de incident. In urma cu o luna, comandourile israeliene au urcat la bordul unei flotile organizate de o fundatie din Turcia care, in ciuda avertismentelor, se indrepta spre Gaza. Noua activisti au fost ucisi in cursul ciocnirilor de la bordul vaselor.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: patdollard.com

Mahmoud Abbas: "Nu vom participa niciodata in conflictul anti- Iran”... Vlad Filat: “Nu e necesar sa condamnam comunismul zilnic, e suficient sa-l demolam in mentalitatea noastra”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x