Antena Căutare

Mark Zuckerberg, “rugat” să zică ADIO companiei Facebook. Cine sunt cei care s-au aliat împotriva lui

Patru mari fonduri publice din Statele Unite ale Americii, care deţin acţiuni la Facebook Inc, au propus ca Mark Zuckerberg să părăsească poziţia de preşedinte, din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania în ultimul an.

Patru mari fonduri publice din Statele Unite ale Americii, care deţin acţiuni la Facebook Inc, au propus ca Mark Zuckerberg să părăsească poziţia de preşedinte, din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania în ultimul an.

Trezorierii din Rhode Island, Illinois și Pennsylvania și-au unit forțele pentru a semna o propunere lansată de Trillium Asset Management, în iunie. Acești oficiali controlează sute de miliarde de dolari proveniți din investiții de stat și fonduri de pensie.

Aceștia cer investitorilor Facebook să ia în considerare înlocuirea lui Zuckerberg cu un președinte independent. Semnatarii subliniază că 59% dintre companiile aflate în S&P 1500 separă rolurile de CEO și președinte, pentru a oferi o supraveghere independentă a guvernării asupra companiei.

Zuckerberg ar putea fi înlăturat din cauze precum: breșa uriașă de securitate în care hackerii au accesat 29 de milioane de conturi , presupusul amestec al Rusiei în alegeri, breșa de securitate Cambridge Analytica, distribuirea de date către companii ca Huawei, proliferarea știrilor false pe platformă, propagarea unor postări care au încurajat la violență în Myanmar, India și Sudanul de Sud, alimentarea dependenței și a depresiei cauzate de rețeaua socială, dar și crearea unor filtre rasiale care împiedică minorități să vadă reclame, relatează playtech.

Cei patru speră să obţină sprijin din partea altor administratori de active. Totuşi, ei sunt conştienţi că au puţine şanse de reuşită, în condiţiile în care Zuckerberg controlează 60% din acţiuni, dorind mai mult să atragă atenţia că trebuie să se discute situaţia companiei.

Europa cheamă MII de români la muncă! Cele mai multe oferte de angajare, în Spania și Germania... Ultimă oră! A fost declarată stare de CATASTROFĂ naturală în mai multe comune franceze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x