Antena Căutare

Facebook nu scapă de Cambridge Analytica! O nouă amendă primită de gigantul social media!

Facebook primește o nouă amendă ca urmare a scandalului Cambridge Analyitca, scandal ce a început în luna februarie.

Facebook nu scapă de Cambridge Analytica! O nouă amendă primită de gigantul social media!
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook | news.sky.com

Facebook primește o nouă amendă ca urmare a scandalului Cambridge Analyitca, scandal ce a început după ce Christopher Wylie a decis să facă publice acțiunile companiei.

Comparativ cu valoarea companiei Facebook, amenda de 500.000 de lire (aproximativ 650.000 de dolari) aplicată de Marea Britanie nu înseamnă mai nimic, însă implicațiile ce rezultă din sancțiune pot afecta grav gigantul social media. Aceasta era suma maximă cu care putea fi sancționată o companie pentru folosirea datelor personale fără acordul utilizatorilor.

În urma scandalului Cambridge Analytica, Uniunea Europeană a pus în vigoare noi legi pentru protecția datelor personale (GDPR), legi ce vor permite sancțiuni mult mai aspre.

Scandalul Cambridge Analytica a început în luna februarie după ce în spațiul public au apărut informații care arătau că firma de consultanță s-a folosit de datele a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a ajuta campania electorală a lui Donald Trump.

PROIECT de LEGE: Amenzi usturătoare pentru cei care stau la bloc. Ce este INTERZIS să faci... Pericolul care poate afecta ROMÂNIA în viitorii ani. Peste 6000 de tineri recurg la această metodă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x