„Era plin de răniți, însângerați. Oamenii plângeau”. Mărturii și filmări cutremurătoare, după exploziile din Beirut – VIDEO

Imagini video dramatice au fost filmate în urma exploziilor ce au avut loc, marți, în portul din Beirut, iar martorii oculari au făcut mărturii dramatice.

„Era plin de răniți, însângerați. Oamenii plângeau”. Mărturii și filmări cutremurătoare, după exploziile din Beirut – VIDEO

profimediaimages.ro

„Am văzut focul, dar nu am înțeles că va urma o explozie. Dintr-odată, mi-am pierdut auzul, pentru că eram, se pare, prea aproape. Am înțeles că e ceva în neregulă.

Și apoi, dintr-odată, geamurile mașinii s-au spart, ale mașinilor din jurul nostru, ale magazinelor, clădirilor”, a declarat Hadi Nasrallah, un martor ocular din Beirut, pentru BBC.

El a mai povestit cum, în tot Beirutul, oamenii se căutau unul pe celălalt din diferite zone, la kilometri distanță, pentru că trăiau aceeași experiență: geamuri spulberate, clădiri ce se cutremurau.

Exploziile, ce au avut loc la câteva zeci de minute una de cealaltă, au devastat zona portuară și s-au Catastrofa a fost resimțită și pe nava Orient Queen, ancorată în portul din Beirut. Al Jazeera a vorbit cu Vincenco Orlandini, un marinar italian de pe navă, plin de sânge, în urma rănilor.

„Am auzit explozia și am zburat prin hol. Am aterizat pe o carpetă și cred că am fost norocos, cred că asta m-a salvat. Nava este total distrusă – cabinele, salonul, totul”, a spus Vincenco Orlandini, marinar Italian, potrivit libertatea.ro.

Jurnaliștii Alarabiya au relatat scene dramatice: oameni răniți, sângerând, alergând pe străzi, încercând să ajungă la spitalele deja copleșite de numărul mare de victime, salvatori încercând să scoată persoanele prinse în clădirile devastate.

O navă din Republica Moldova ar fi implicată în tragedia din portul Beirut! Ce ar fi provocat exploziile. Președintele Libanului: „Este inacceptabil!”

„Holurile sunt pline de oameni răniți, însângerați. Oamenii plâng. Chiar spitalul a suferit pagube. Tavanul arată foarte rău, pare că e gata să se prăbușească”, a spus un jurnașist Al Jazeera.

Un contractor din domeniul apărării, cu o experiență de 20 de ani, a declarat pentru jurnaliștii Al Jazeera că nivelul de devastare este incredibil. Și ministrul sănătății din Liban a rezumat situația tragică din Beirut.

Atenție! Imaginile de mai jos, surprinse după exploziile din Beirut, pot avea un puternic impact emotional!

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri