Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Mărturiile unei jurnaliste din Wuhan: Ce măsură a stopat COVID-19 în China. De două săptămâni nu s- a mai raportat nicio îmbolnăvire

Principala msură care a oprit criza de coronavirus în China este făcută publică de o jurnalistă din Wuhan. Se pare că cele 14 zile de carantină au fost respectate cu strictețe de către locuitorii din China, a declarat aceasta într-un material exclusiv Antena3.

Mărturiile unei jurnaliste din Wuhan. Aceasta spune ce măsură a stopat COVID-19 în China. De două săptămâni nu s- a mai raportat nicio îmbolnăvire

Virusul extrem de agresiv provoacă pneumonie și afectează alte organe. Jurnalista a făcut declarații în exclusivitate pentru Antena3 în care povestește tot procesul.

Declarațiile aici:

China, la nivel superior! Au montat tuneluri de dezinfectare împotriva COVID-19 pe străzi

Bună ziua! Mă bucur să ne revedem! Vă voi prezenta puțin situația din China, din Beijing, pentru că Wuhan este orașul din China cel mai afectat de epidemie. Au trecut deja trei zile de când nu a mai apărut niciun focar nou în oraș și în anumite provincii nu au mai raportat bolnavi de două săptămâni.

Noile restricții. Înmormântările, nunțile și botezurile sunt interzise cu mai mult de opt persoane

Dar în Beijing și Shanghai, orașe cosmopolite, situația stă puțin diferit pentru că acestea sunt orașe unde oamenii revin din străinătate, prin aeroporturi, da s-au luat măsuri stricte, măsuri de prevenție, de exemplu s-au instituit zone speciale pe aeroporturi pentru zborurile internaționale, pentru a face controale sanitare pentru a-i grupa pe cei bolnavi.

Noile restricții. Bisericile se închid oficial! Cum vor putea fi împărtășiți bolnavii sau bătrânii și cum se vor oficia slujbele

Toți cei care revin din străinătate sunt plasați în carantină în locuri speciale sau la domicliu. La Beijing, rezidenții sunt strict controlați, întâlnirile sunt interzise, școlile sunt închise, cursurile se fac online. În prezent multe companii și-au reluat activitatea, dar au implementat măsuri drastice, de exemplu se ia temperatura înainte de a intra în companii, se lucrează în ture.

Ordonanța militară. Românii nu mai au voie să iasă din case pe timpul nopții, decât în anumite condiții

Cred că cea mai eficientă a fost carantina pentru că la Beijing, de exemplu această măsură a fost aplicată cu strictețe, toate persoanee care ajung la Beijing trebuie să intre în carantină 14 zile și apoi un lucru care este foarte important este uniunea națională, acțiunea comună, lupta comună împotriva epidemiei, poliția medicii, membrii ocmitetului de cartier care veghează la respectarea strictă a măsurilor de izolare. Au înfruntat dificultăți cu mult curaj.

Persoanele contamintae trebuie să intre în carantină imediat pntru că este un virus foarte viclean care poate provoca pneumonii și alte afecțiuni ale organelor, iar cei cu boli grave cedează rapid, declară jurnalista pentru Antena3.

Recomandari