Căutare Live

Măsuri incredibile pentru a scăpa de caniculă! Tot mai multe persoane aleg să doarmă sub cerul liber pentru a evita căldura din apartamente!

Shanghai se confruntă de mai multe săptămâni cu un val de căldură prelungit şi fără precedent, cu temperaturi care au depăşit joi 35 de grade Celsius pentru a 16-a zi în această vară.

Oamenii aleg sa doarma in statiile de metrou

cnn.com

Temperaturile caniculare care afectează în această vară oraşul Shanghai i-au determinat pe câţiva rezidenţi să doarmă sub cerul liber, întinzându-se pe băncile şi trotuarele de pe o celebră arteră comercială, în căutarea unui strop de răcoare în metropola chineză răpusă de căldură, potrivit AFP.

Shanghai se confruntă de mai multe săptămâni cu un val de căldură prelungit şi fără precedent, cu temperaturi care au depăşit joi 35 de grade Celsius pentru a 16-a zi în această vară.

Nankin, un bulevard larg, mărginit de magazine impozante, a cărui celebritate datează din epoca concesiunii franceze, este frecventat în timpul zilei de o mulţime de turişti şi vizitatori. Odată cu venirea nopţii, după închiderea magazinelor, bulevardul atrage rezidenţii care fug de căldura sufocantă din locuinţe. Aceştia iau cu asalt băncile, iar unii se instalează direct pe trotuar.

Apartamentele din ansamblurile rezidenţiale ieftine din centrul oraşului, construite cu mult timp în urmă, sunt deseori lipsite de aer condiţionat. Chiar şi în cazul în care sunt echipate cu climatizare, mulţi locuitori, având venituri limitate, se abţin de la a recurge în permanenţă la aerul condiţionat pentru a evita facturile crescute la energia electrică.

În ultimele săptămâni, locuitorii metropolei au luat cu asalt staţiile de metrou, centrele comerciale, bibliotecile şi alte locuri publice prevăzute cu climatizare pentru a scăpa de căldura sufocantă.

Magazinul de mobilă IKEA este una dintre destinaţiile preferate: aici pot fi văzuţi vizitatori epuizaţi care se prăbuşesc pentru a trage un pui de somn pe canapelele expuse în spaţiul comercial dotat cu aer condiţionat.

În iulie anul trecut, Shanghai a înregistrat temperatura record de 40,9 grade Celsius. Opt dintre cele 12 cele mai ridicate valori termice măsurate în oraş în ultimul secol s-au înregistrat în decursul ultimilor cinci ani ani, potrivit Biroului de meteorologie municipal.

sursa: agerpres

Umilința care a făcut înconjurul lumii! Ce i-a făcut o femeie unei tinere pe care o acuza că ar fi avut o relație cu soț... Ce tragedie! 12 oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi într-un accident de autocar, în Ecuador: Se întorceau de la un...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri