Antena Căutare

Medic în lacrimi: "Ni s-a spus să-i lăsăm să moară pe cei bătrâni!" Sistemul medical din Spania, în topul celor mai bune din lume, este în colaps

Scenariul sumbru al Italiei pare să fie urmat şi de Spania, unde numărul deceselor de coronavirus a depășit 2.000. Sistemul medical spaniol, aflat pe locul 5 în topul celor mai performante din lume, este în colaps. Un medic plânge în hohote, după ce a fost anunțat că nu mai sunt ventilatoare, astfel că bătrânii trebuie să fie lăsați să moară, pentru a salva viețile celor tineri. Bolnavii nu mai au loc în paturi și sunt așezați pe holuri, în spitalele din Madrid. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! 

Într-o intervenție live, medicul spaniol nu reușește să-și stăpânească lacrimile, după ce în urmă cu puțin timp aflase că li s-a cerut personalului sanitar din toată Spania să decidă cine trăiește și cine moare. Mai mult, ordinul este clar: "persoanele peste 65 de ani trebuie lăsate deoparte"!

Citește și:

"În mai putin de o lună ajungem ca Italia. Nouă apa și săpunul ne lipsesc!" Medicul Adrian Streinu Cercel, reacție dură în fața românilor

”Trebuie închis Madridul și trebuie echipamente medicale, pentru că altfel nu se va putea opri propagarea acestui virus! Vă rog să transmiteți, să distribuiți, ca să se știe! Deja trebuie să alegem pe cine nu intubăm, pentru că nu sunt ventilatoare.

Cum le va păsa politicienilor de situația economică viitoare dacă nu dau doi bani pe viața de acum a personalului din sănătate. Cum se vor ocupa de economie, dacă nu se ocupă de viețile noastre?

Asta se întâmplă. Barca se scufundă, spitalele intră în colaps și aici deja trebuie să alegi: cine trăiește și cine moare. Așa că să transmitem tuturor. Sunt medic în Madrid. Aceasta nu e o minciună, este adevărul. Este ceea ce se întâmplă în spitalele din Madrid”, spune medicul într-un mesaj.

Citește și:

Tânăr infectat cu coronavirus, mesaj înfiorător, de pe un pat de spital. „Am ajuns să nu mai pot să-mi ridic capul și să mă întreb dacă am făcut suficiente lucruri în viață” - VIDEO

Pacienți infectați cu Covid19, tratați pe jos în spitalele din Spania

La Madrid, pe cearşafuri întinse de-a lungul coridorului, zeci de oameni aşteaptă rezultatul testelor pentru coronavirus.

Mulţi dintre ei au ajuns singuri la spital. Cum au simptome de infectare, externarea este exclusă. Însă sistemul sanitar spaniol, aflat pe locul 5 în topul celor mai bune din lume, este în colaps.

Medicii sunt obligaţi să facă alegeri dificile. Printre bolnavi sunt tot mai mulţi membri ai serviciului de urgenţă.

A doua cea mai mare comunitate de străini din ţară, românii se tem pentru soarta lor.

Cuba plasează toţi cei 32.500 de turişti străini prezenţi în ţară în izolare la hotel, până la repatriere... Ilustratorul Albert Uderzo, creator al personajului Asterix, a murit la vârsta de 92 de ani din cauza unei crize cardiac...
Sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapide
Pentru gustări delicioase, savurate alături de prieteni și familie, prepară o rețetă de...
Horoscopul zilei de 10 februarie 2023. Leii au aspirații înalte. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 februarie 2023 aduce multe vești bune pentru nativii din zodia Leu și nu...
Parteneri
5 zodii care îi iartă foarte greu pe cei care i-au trădat. Află dacă te numeri printre ele
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x