Cum se va merge la școală, din septembrie. Schimbări majore pentru elevi: „Există trei scenarii”

Au mai rămas șase săptămâni până la începerea anului școalr 2020-2021, însă nimic nu va mai fi la fel. Ce schimbări îi așteaptă pe elevi, din luna septembrie?

Cum se va merge la școală, din septembrie. Schimbări majore pentru elevi: „Există trei scenarii”

Hepta

Acasă, în fața laptopului, sau la școală, în bancă? Elevii și părinții încă nu știu în ce condiții se vor întoarce la școală, în septembrie.

În prezent, autoritățile sunt încă în căutarea unei soluții.

„Suntem pregătiţi pentru trei scenarii. Scenariile prevăd revenirea la şcoală, adică activităţi faţă în faţă, un alt scenariu este cel legat de activităţile online sau şcoala de acasă şi o variantă de scenariu hibrid”, a declarat Marin Popescu, inspector şcolar general, ISJ Timiş.

Însă reprezentanții sindicatelor din învățământ trag un puternic semnal de alarmă. „Noua școală” nu va funcționa pentru toți copiii din țară.

Eleva de aur a României i-a uluit pe profesori! Are doar medii de zece și este olimpică la patru materii: „Predau de 20 de ani și nu am văzut copii ca ea”

„Ei vorbesc de fel şi fel de scenarii, dar nici unul nu este foarte clar şi mai ales nu vorbesc de o predare unitară. Se vorbeşte de acea predare online care nu se ştie cum va fi.

Există şi un proiect de lege în acest sens, de fapt, o lege care urmează să acorde tuturor, de fapt, unei părţi dintre elevi, materialele necesare, respectiv tablete, calculatoare. Dar nu există în toată ţara, ştiţi foarte bine, acces la internet”, a spus Virgil Popescu, liderul Sindicatului Spiru Haret Timiş, potrivit Mediafax.

Anul școlar 2020-2021. Ce elevi ar putea să vină zilnic la cursuri

Autoritățile din domeniul sanitar au recomandat, pentru anul școlar 2020-2021, ca elevii din ciclul primar și cei din anii terminali să meargă la școală zilnic, pentru că vor avea de susținut examene.

De asemenea, INSP a sugerat ca ceilalți elevi, 50% din ei să facă școală onlie, de acasă, iar 50% să se prezinte normal la școală.

Mihail Iulian, puștiul cu un IQ mai mare decât al lui Einstein! „Micul geniu” vrea să construiască viitorul unei generații: „Important e să faci ce îți place”

„INSP-ul recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală”, a declarat dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul INSP.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri