Antena Căutare

Medvedev: Rusia nu va ingenunchea in fata terorismului

Rusia nu va ingenunchea in fata terorismului, ci va lupta pentru combaterea lui. Acesta a fost mesajul transmis de liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, in cadrul Formului economic mondial de la Davos. Inainte sa ajunga insa la forum, el a dat afara primele persoane considerate responsabile de atentat.

Forumul economic de la Davos a inceput cu un moment de reculegere in memoria victimelor. Dmitri Medvedev a tinut apoi un discurs in care a promis ca Rusia nu se va lasa ingenuncheata de teroristi.

"Durerea provocata de pierderea vietilor omenesti va ramane in inimile noastre mult timp. Dar ceea ce s-a intamplat n-a facut decat sa ne intareasca determinarea de a lupta eficient impotriva terorismului international", a spus Medvedev.

Acelasi mesaj a venit si din partea premierului Vladimir Putin.

"N-am nici o indoiala ca acest caz va fi rezolvat iar pedepsele sunt inevitabile. Principala misiune a guvernului acum e sa acorde sprijin familiilor celor morti si raniti", a spus prim-ministrul rus.

Pana la prinderea faptasilor, rusii isi fac curat in propria ograda. Dmitri Medvedev a cerut inlaturarea unui oficial responsabil de securitatea transporturilor si a anuntat ca vor veni si alte concedieri.

Pe strazi, oamenii sunt furiosi dupa ce presa de la Moscova a aflat ca autoritatile fusesera avertizate de iminenta unui atentat terorist inca de anul trecut. Martorii atentatului nu contenesc sa povesteasca ororile pe care le-au vazut.

Atentatul de luni, de pe aeroportul Domodedovo, a ucis 35 de oameni si a ranit peste 180. A fost comis de o femeie kamikaze, membra a unei grupari teroriste din caucaz. Ea a detonat o incarcatura explozibila, in terminalul sosiri din aeroport.

Intreaga comunitate internationala a condamnat atacul si s-a oferit sa ajute Rusia la ancheta.

Sursa: Antena3

Franta, Italia, Romania si Bulgaria, criticate la Berlin de un rom supravietuitor al Holocaustului... Nelson Mandela, internat în spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x