Antena Căutare

Mesajul Papei Francisc, în contextul coronavirusului. Ce transmite Suveranul Pontif credincioșilor

Papa Francisc face apel la cetățeni, în contextul pandemiei, Suveranul Pontif cere oamenilor înțelegere față de deciziile guvernanților, de asemenea îndeamnă credincioșii la rugăciune.

Mesajul Papei Francisc, în contextul coronavirusului. Ce transmite Suveranul Pontif credincioșilor
Mesajul Papei Francism, în contextul coronavirusului | vaticannews.va

Papa Francisc le-a cerut joi cetăţenilor să fie înţelegători faţă de deciziile luate de guvernanţi în lupta împotriva noului coronavirus care, deşi de multe ori deranjante, sunt, în opinia acestuia, "spre binele nostru", relatează EFE, conform Agerpres.

Suveranul Pontif le-a cerut credincioşilor să se roage "pentru autorităţile nevoite de multe ori să ia decizii care nu sunt pe placul cetăţenilor".

Înainte, preoții mei! Și ce dacă este pericol de moarte?”. Papa Francisc, sfat uluitor pentru clerici, în plină pandemie de coronavirus!

Mesajul a fost transmis cu prilejul slujbei de dimineaţă, pe care a oficiat-o în reşedinţa sa din Casa Santa Marta, retransmisă la televiziune pentru a putea fi văzută de oamenii plasaţi în carantină.

Papa Francisc a suspendat toate evenimentele religioase cu public ca urmare a epidemiei de coronavirus care afectează talia, unde a provocat deja circa 12.000 de cazuri şi 827 de morţi, în special în nordul ţării.

Din acest motiv, audienţa generală de miercuri şi rugăciunea Angelus au fost oficiate de papă în interiorul Palatului Apostolic, în lipsa publicului, menţinând o distanţă de securitate faţă de ceilalţi prelaţi. Slujba a fost retransmisă via internet şi televiziune.

Papa Francisc a rostit în premieră tradiţionala rugăciune duminicală prin transmisiune video, din biblioteca sa privată. „Vă văd, vă sunt aproape!”

Au fost închise publicului mai multe spaţii din cadrul Vaticanului, precum Bazilica şi Piaţa Sf.Petru, şi au fost suspendate vizitele "ad Limina Apostolorum" ale episcopilor din Franţa şi Brazilia, prevăzute zilele acestea.

Deocamdată Cetatea Vaticanului a depistat un singur caz pozitiv de coronavirus, care a fost izolat la spitalul Gemelli din Roma, scrie sursa.

Imagini revoltătoare! Un tânăr contagios a fost filmat în timp ce contamina cu salivă o bară din metrou... Congresul american limitează acţiunea militară a lui Trump împotriva Iranului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x