Căutare Live

Misterul prăbușirii avionului ce abia decolase din Teheran a fost elucidat. Iranieii au recunoscut: „O criză provocată de aventurismul Statelor Unite”

Avionul cu 176 de oameni la bord ce s-a prăbușit a câteva minute duă decolarea de pe aeroportul din Teheran a fost doborât de armata iraniană. Oficialii au cerut iertare familiilor îndurerate, dând vina pe Statele Unite pentru evenimentul tragic.

Iranul recunoaşte că a doborât avionul ucrainean

Profimedia

Potrivit comunicatului transmis de oficialii armatei iraniene, avionul a fost doborât ca urmare a unei „erori umane”. Mai mult, aceștia au anunţat că cei responsabili pentru prăbuşirea aeronavei vor fi traşi la răspundere.

Preşedintele Iranului Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că investigaţia făcută de forţele armate ale ţării a dus la concluzia că rachete trase dintr-o greşeală umană au dus la prăbuşirea avionului ucrainean.

„Ancheta internă a forţelor armate a arătat că în mod regretabil rachete trase din cauza unei erori umane a cauzat prăbuşirea îngrozitoare a avionului ucrainean şi moartea a 176 de oameni nevinovaţi. Ancheta continuă pentru a lămuri şi judeca această mare tragedie şi greşeală de neiertat. Iranul regretă profund această greşeală dezastruoasă. Mă rog pentru familiile îndurerare şi ofer sincere condoleanţe”, a scris preşedintele iranian pe Twitter.

Când și-au jurat că se vor iubi până când moartea îi va despărți, nu s-au gândit că mai aveau doar două săptămâni de trăit! Destin curmat în avionul prăbușit în Iran! FOTO

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif a scris sâmbătă pe Twitter că doborârea avionului ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinaţia Kiev a fost cauzată de o eroare umană, dar şi de „aventurismul Statelor Unite”, informează Reuters.

„Aceasta este o zi tristă. Concluziile preliminare ale investigaţiei Forţelor Armate sunt că o eroare umană în timpul unei crize provocate de aventurismul Statelor Unite a dus la acest dezastru”, a scris Zarif pe Twitter. „Exprim regrete profunde, scuze şi condoleanţe cetăţenilor noştri, familiilor victimelor şi naţiunilor afectate”, a adăugat acesta.

Momentul în care avionul ucrainean, în care au murit 176 de oameni, este lovit de o rachetă. Video cu impact emoțional

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Atac cu bombă la moscheea din oraşul pakistanez Quetta - Bilanţul deceselor a ajuns la 15...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri