Antena Căutare

Prima țară din Europa care instituie din nou starea de urgență, după ce declarase că a scăpat de Covid-19

Prima țară din Europa care anunțase la începutul lui iunie că a scăpat de coronavirus intră din nou în carantină. Autoritățile din Muntenegru au anunțat că apelează la aceste măsuri drastice din cauza reapariției și înmulțirii cazurilor de Covid-19.

Prima țară din Europa care instituie din nou starea de urgență, după ce declarase că a scăpat de Covid-19
Muntenegru instituie din nou starea de urgență, după ce declarase că a scăpat de Covid-19 | bbc.com

Muntenegru, care pe 2 iunie proclamase sfârşitul epidemiei de COVID-19 pe teritoriul său, a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus, presa internațională, citată de Agerpres.

Stare de urgență reintrodusă în Muntenegru. Restricții pentru limitarea virusului

Începând de miercuri intră astfel în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea virusului SARS-CoV-2, printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale.

Încă un simptom al infectării cu noul coronavirus, descoperit! Pacienți: „COVID-19 ne-a răpit și frumusețea!”

Vor fi limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi.

Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

Pe 2 iunie, Muntenegru anunța sfârșitul epidemiei de coronavirus

Autorităţile de la Podgoriţa au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce timp de 28 de zile consecutive nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19. Au urmat încă două săptămâni de asemenea fără niciun nou caz, care însă a apărut pe data de 14 iunie, iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

România a depășit 1.000 de cazuri de COVID-19. Ce spune ministrul Sănătății despre revenirea la starea de urgență: ”Trăim un moment dificil. Stăm și strigăm că am ajuns ciuma Europei?”

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, numărul acestora a crescut în prezent la 1.920, din care 26 de morţi în această ţară cu circa 600.000 de locuitori.

Ce medicament IEFTIN folosește Japonia împotriva coronavirusului. Tratamentul a fost inclus în manualul de medicină a pr... Au sărit de la etajul 3, în brațele trecătorilor! Salvare uluitoare, pentru doi frați de 10 și 3 ani! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x