Antena Căutare

Neglijenta criminala la Fukushima

Regulamentele cu instructiuni in caz de tsunami ale angajatilor centralei de la Fukushima erau cuprinse intr-un dosar care cuprindea o singura pagina! Aceasta fusese redactata in decembrie 2001, iar in cei aproape zece ani care au trecut pana la cutremurul din 11 martie nu a mai suferit nicio modificare.

In acel document, obtinut de Associated Press, TEPCO, operatorul centralei de la Fukushima, excludea posibilitatea posibilitatea ca un val tsunami sa provoace asemenea daune, cea mai pesimista varianta luata in calcul fiind un val provocat de un cutremur cu magnitudinea maxima de 8,6 grade pe scara Richter.

Oficialii de la TEPCO erau pregatiti sa faca unui val cu o inaltime maxima de 5,7 metri, numai ca diferenta de 0,4 grade pe scara Richter fata de cel mai rau scenariu calculat de operatorii centralei de la Fukushima, a fost sinonima cu un un val tsunami care s-a ridicat la, atentie, 14 metri.

Sursa: Jurnalul National

Drama unui roman in Italia: Condamnat pe nedrept la carcera si arest la domiciliu... Incendiu devastator in Insula Ibiza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x