Antena Căutare

Incendiu devastator in Insula Ibiza

Pericol pentru turistii din Ibiza! Pompierii spanioli se lupta, de trei zile, cu cel mai mare incendiu de padure din istoria insulei. Flacarile au cuprins peste 1.400 de hectare. Sute de localnici si turisti au fost evacuati. Autoritatile au anuntat vineri seara ca incendiul "incepe sa fie stabilizat", dar va mai trece timp pana cand va fi stapanit.

Incendiul din Ibiza a izbucnit in nord-estul insulei, din motive inca neclare. Presa locala spune ca focul ar fi pornit de la un crescator de albine neglijent, care ar fi fost deja arestat.

Dar autoritatile nu au confirmat stirea. Flacarile s-au extins rapid si au distrus o intreaga padure de pini. Cateva hoteluri au fost evacuate de urgenta.

Sute de pompieri au fost mobilizati pe insula. A intrat in alerta si guvernul de la Madrid, care a trimis in Ibiza echipe specializate ale armatei, supravegheate chiar de ministrul Apararii.

Dar incendiul nu s-a lasat supus. Mai ales ca vantul isi schimba pe neasteptate directia, intetind si mai mult flacarile.

Incendiul nu a facut nici o victima, dar a avariat zece cladiri si a distrus cateva linii telefonice si de inalta tensiune.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Neglijenta criminala la Fukushima... Barack Obama asigura Rusia ca scutul antiracheta din Europa nu este o amenintare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x