Antena Căutare

Drama unui roman in Italia: Condamnat pe nedrept la carcera si arest la domiciliu

Poveste dramatica a unui roman haituit pe nedrept de justitia italiana. Stelian Papp a plecat la munca in Italia sa stranga bani sa-si opereze copilul, grav bolnav. Acolo, a fost arestat pentru o fapta pe care nu a comis-o. Singurul sprijin l-a primit de la un ONG din Romania, la care a apelat sotia. Timpul pierdut cu lupta pentru a-si recastiga libertatea i-a fost fatal copilului bolnav de acasa, care s-a stins pe un pat de spital.

Povestea dureroasã a familiei Papp a inceput in 2006, cand copilul de 11 ani a fost diagnosticat cu doua tumori pe creier. Vestea i-a daramat pe parinti, mai ales ca in urma cu cativa ani, mai pierdusera un copil. Mariana si Stelian Papp au decis sa vanda tot ce aveu pentru a putea suporta cheltuielile medicale.

Tatal a plecat in Italia. A pornit de la munca de "jos" facand curat in primele zile in localuri, in asteptarea unei slujbe care sa il ajute sa stranga banii necesari insanatosirii copilului. Dar intr-o zi a fost ridicat de pe strada si, pentru ca nu cunostea limba italiana, a fost fortat sa semneze acte netraduse din care ulterior afla cu stupoarea ca era acuzat de trafic de arme, detinere si uz de arme de foc si favorizarea prostitutiei.

Timp de aproape un an, Stelain Papp a fost arestat la domiciliu, in Italia, iar alte 55 de zile in inchisori de maxima siguranta. In tot acest timp, copilul bolnav de acasa ducea lupta pentru supravietuire. Chiar daca suferinta era mare, baietelul era convins ca se va face bine si avea planuri mari pentru viitor.

Stelian Papp a reusit dupa lungi procese sa isi recapete libertatea. Justitia italiana a decis ca Papp trebuie sa primesca despagubiri de 55.000 de euro pentru zilele de carcera si de arest la domiciliu, bani pe care nu i-a vazut vreodata. Prea tarziu. Bogdan, copilul sau bolnav s-a stins din viata pe patul unui spital romanesc.

Daca justitia italiana nu l-ar fi incarcerat pe nedrept, poate ca Stelian Papp ar fi reusit sa stranga banii necesari, iar copilul sau ar fi fost peste ani un director de banca, dornic sa ajute spitalele din Romania.

Sursa: Antena3

Bacteria ucigasa din Europa se extinde: Vezi situatia din Romania!... Neglijenta criminala la Fukushima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x