Antena Căutare

Lectia Notre Dame pentru Omenire. Catedrala va fi refăcută: Francezii au donat 750 de milioane de euro

Incendiul de la catedrala Notre Dame a declanşat un val uriaş de emoţie în întreaga lume. Miliardarii lumii s-au oferit deja să doneze averi pentru reconstrucţia monumentului. S-au strâns până acum 750 de milioane de euro, de cel puținpatru ori mai mult faţă de cât s-a estimat că ar costa refacerea catedralei.

Incendiul de la catedrala Notre Dame a declanşat un val uriaş de emoţie în întreaga lume. Miliardarii lumii s-au oferit deja să doneze averi pentru reconstrucţia monumentului. S-au strâns până acum 750 de milioane de euro, de cel puținpatru ori mai mult faţă de cât s-a estimat că ar costa refacerea catedralei.

Focul devastator, urmărit cu neputinţă de milioane de oameni, a avut loc la exact 107 ani de la o altă tragedie care a marcat omenirea: scufundarea Titanicului.

Element central al slujbelor religioase din Notre Dame, coroana de spini pe care Iisus ar fi purtat-o înainte de crucificare a fost salvată de flăcări. Pompierii au recuperat şi o mantie în care ar fi fost îmbrăcat Ludovic al IX-lea al Franţei când a adus coroana de spini la Paris. Iar marea orgă, unul dintre cele mai cunoscute instrumente muzicale din lume, este în stare bună, au anunţat autorităţile franceze.

Rivale în afaceri, trei dintre cele mai bogate familii din Franţa au donat pentru refacerea catedralei

Statui şi picturi nepreţuite fac parte din patrimoniul catedralei Notre Dame. Intacte au rămas şi cele 16 statui de pe acoperişul catedralei doar pentru că au fost demontate săptămâna trecută pentru a fi restaurate.

Rivale în afaceri, trei dintre cele mai bogate familii din Franţa şi-au solidarizat efortul pentru reconstrucţia catedralei din inima Parisului. Deţinătoarele unora dintre cele mai apreciate branduri vestimentare de lux la nivel mondial au donat împreună 600 de milioane de euro. Unul dintre donatorii celebri este soţul actriţei Salma Hayek.

Cine a pus focul? Primii suspecți de incendierea Catedralei Notre-Dame. Audieri la Paris... Doi părinți tineri și-au pierdut cei doi copii, în doar câteva săptămâni: ”Ne-au frânt inimile în mii de bucățele!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x