Antena Căutare

O copilă de doar 12 ani este cea mai tânără persoană ucisă de coronavirus din Europa: „Boala a răpus-o în trei zile”

Cea mai tânără victimă a coronavirusului, în Europa, este o fetiță de 12 ani, din Belgia. Ce au anunțat autoritățile despre această moarte „șocantă”.

O copilă de doar 12 ani este cea mai tânără persoană ucisă de coronavirus din Europa: „Boala a răpus-o în trei zile”
Imagine arhivă | Profimedia

Autoritățile belgiene au anunțat, marți, moartea unei copile de 12 ani, depistată pozitiv cu COVID-19. Este cea mai tânără victimă a coronavirusului din Europa.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului belgian, dr. Emmanuel Andre, care a adăugat că moartea fetei este „o întâmplare foarte rară” și un „șoc”.

„Pacienta a avut febră trei zile înainte de a înceta din viață și fusese depistată cu noul coronavirus”, a adăugat un alt reprezentant al autorităților, Steven Van Gucht.

Este primul deces, cauzat de coronavirus, al unui copil în Belgia, ţară în care au fost înregistrate 705 de morți din cauza COVID-19, potrivit ultimelor date oficiale.

Autoritățile nu au oferit mai multe informații despre identitatea copilei sau istoricul său medical.

Până acum, copiii au fost în general feriţi de boala Covid-19 sau de moartea cauzată de virusul 2019-nCov, majoritatea victimelor făcând parte din categoria de vârstnici, potrivit Daily Mail.

Înainte de moarea fetei din Belgia, cea mai tânără persoană din Europa răpusă de Covid-19 era Vitor Godhino, un băiat de 14 ani din Porto, Portugalia. Băiatul a murit duminică dimineaţă, după ce a contractat noul coronavirus.

Cea mai tânără victimă, un bebeluș din SUA

Un bebeluş din Chicago, în Statele Unite, este primul sugar care a decedat în SUA fiind infectat cu COVID-19, a declarat sâmbătă directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din statul american Illinois, dr. Ngozi Ezike.

„Nu am avut până acum un caz de deces infantil asociat cu COVID-19. A fost demarată o anchetă pentru a se determina cauza exactă a morţii”, a declarat dr. Ngozi Ezike.

„Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Dacă nu să ne protejăm pe noi înşine, atunci pentru a-i proteja pe cei de lângă noi”, a precizat oficialul american.

Un caz de deces al unui copil sub un an, care avea coronavirus, a fost raportat anterior în China, dar bebeluşul suferea şi de alte afecţiuni, subliniază CNN.

O adolescentă belgiană în vârstă de 12 ani a murit din cauza noului coronavirus... Bilanţul covid-19 în Spania creşte cu 849 de morţi la 8.189 de decese, iar al contaminărilor cu 11% la 94.417 de cazuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x