Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

„Mama a crezut că sunt mort.” Are 25 de ani, este infectat cu coronavirus și vrea să știi exact ce simți când te atinge boala: „Mă lupt pentru fiecare respirație”

De pe patul de spital, un tânăr de 25 de ani, infectat, de 11 zile, cu noul coronavirus, descrie momentele cumplite prin care a trecut: „Mama a sunat la ambulanță, credea că o să mor...nu mai puteam deloc să respir”.

Are 25 de ani, este infectat cu coronavirus și vrea să știi exact ce simți când te atinge boala

Calum Wishart, din Marea Britanie, are 25 de ani și nu suferă de nicio boală cronică. De 11 zile, tânărul trăiește un coșmar.

Seara, înainte să mă culc, mi s-a părut că aș avea febră. N-am dat importanță, m-am băgat în pat și am adormit liniștit. A doua zi, a fost cumplit. Părți ale corpului îmi ardeau, le vedeam roșii, în timp ce altele erau reci ca gheața”, a povestit Calum.

Părinții lui au sunat imediat la ambulanță, îngroziți că fiul lor era la un pas de moarte. Calum nu mai putea să respire.

„Tusea este atât de agresivă...te doare tot pieptul, ajungi să vomiți și să ai diaree”, a adăugat el.

Pentru mama lui Calum, a fost cea mai grea noapte din viața ei: „Mi-a spus că păream mort.”

În mai puțin de cinci minute, paramedicii au ajuns la casa familiei Wishart. Calum a fost dus de urgență la spital.

Singurul oraș din nordul Italiei neatins de coronavirus are un secret „miraculos”. „S-au vindecat datorită apei din fântână”

A fost testat imediat pentru coronavirs, rezultatul fiind pozitiv. Acum, Calum este izolat de restul familei sale.

„Toți suntem speriați. Ne doare că nu putem să mergem să-l vedem și că stă singur în momentele astea atât de grele”, a mărturisit sora lui.

Calum este internat și acum pe secția amenajată spacial pentru pacienții cu coronavirus din spitalul din Edinburg.

„Simptomele aproape că au dispărut acum. Cu toate astea nu pot să trag aer în piept mai mult de o secundă. E groaznic. De fiecare dată când mă ridic în fund sau în picioare, mi se declanșează o criză de tuse. Mă lupt pentru fiecare gură de aer”, a povestit tânărul.

​Coronavirusul nu se transmite prin aer! Organizația Mondială a Sănătății a explicat cum te poți infecta, de fapt, cu COVID-19

Calum a ales să iasă din anonimat și să își spună povestea pentru a trage un semnal de alarmă. Dacă mai sunt oameni care nu au înțeles, nici acum, cât de gravă este situația, este momentul să se gândească mai bine: „Respectați izolarea, respectați măsurile de protecție!”

O tânără de 21 de ani, internată la Institutul Matei Balș, își strigă disperarea: „Sunt COVID-19 confirmată și, de patru zile, ocup degeaba un pat de spital”

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro