Antena Căutare

O universitate din SUA permite studentilor sa detina arme de foc in interiorul campusului!

Studentii de la Universitatea Colorado, SUA, au dreptul de a detine arme de foc in interiorul campusului, la cursuri, in camin si biblioteca, asta daca nu le tin la vedere si au permis de port-arma, informeaza Daily Mail.

Curtea Suprema a statului Colorado a modificat tacit o lege din 1994, care interzicea studentilor si profesorilor sa detina arme de foc in interiorul campusului universitar. Drept urmare, studentii au acum dreptul,din punct de vedere legal, sa umble prin toate cladirile campusului cu arma de foc in geanta. Acestea sunt, insa, interzise in continuare la evenimentele sportive si reuniuni.

Noile reguli au alarmat parintii si profesorii, care sunt de parere ca dreptul de a purta arma intr-un campus universitar poate incuraja actele teroriste. De teama ca tragedia de la cinematograful din orasul Aurora sa nu se repete, cadrele didactice au luat masuri drastice. "Daca vreun student va purta arme la ora mea, voi anula imediat cursul", a avertizat profesorul Jerry Patterson.

Insa conducerea, la randul ei, doreste sa respecte legea si ii ameninta cu sanctiuni disciplinare pe profesorii care le interzic studentilor sa intre in salile de curs cu arme de foc. Statistic, doar 10% dintre studentii Universitatii Colorado pot beneficia de acest drept, deoarece legea se aplica doar persoanelor care au implinit varsta de 21 de ani.

Foto: wbrz.com

TRAGEDIE! O mireasa din Canada s-a inecata in timpul sedintei foto de dupa nunta... Blocaj in sistemul de sanatate din Grecia: Farmaciile vor banii jos pe medicamente, acuzand datoriile casei de asigurari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x