Antena Căutare

Obama anunta contracte de 10 miliarde de dolari cu India

Barack Obama anunta contracte de 10 miliarde de dolari cu India. Acordul va crea 50.000 de noi locuri de munca pentru americani. Obama si sotia sa viziteaza orasul indian Mumbai in cadrul unui turneu asiatic de 10 zile.

Intr-un discurs sustinut in Mumbai, Obama a cerut Indiei masuri pentru eliminarea unora dintre barierele comerciale si de investitii, in vederea stimularii relatiilor economice dintre cele doua tari.

Familia prezidentiala americana se afla in capitala economica a Indiei pentru o vizita de doua zile. Liderul de la Casa Alba a rostit si un discurs la hotelul Taj Mahal, din centrul orasului. Cladirea a fost tinta unui grav atentat terorist in urma cu doi ani iar Obama a ales intentionat acest loc simbol, pentru a sublinia cooperarea dintre India si Statele Unite, in domeniul securitatii.

Autoritatile indiene au luat masuri draconice de securitate pentru a evita orice incident neplacut. Toate masinile care circula in apropierea traseului urmat de delegatia oficiala, sunt atent verificate iar accesul persoanelor straine, in zona in care va locui Obama, este interzis.

Din Mumbai, seful statului american va pleca la New Delhi, unde se va intalni cu mai multi oficiali locali. India este prima etapa a unui turneu de zece zile, cu escale in patru tari.

Turneul diplomatic al presedintelui american are loc la numai cateva zile dupa ce Partidul Democrat american a suferit o infrangere importanta la alegerile legislative de la jumatatea mandatului prezidential, electoratul sanctionand starea economiei americane.

Peste 500 de morti in urma epidemiei de holera din Haiti... Sotul Reginei Elisabeta a II-a jigneste Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x