Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Dezvăluire de la un oficial al OMS! Când ar putea începe să fie distribuit, de fapt, un vaccin pentru COVID-19

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), coordonatoarea ştiinţifică Soumya Swaminathan, a dezvăluit când ar putea începe să fie distribuit, de fapt, un vaccin pentru COVID-19.

Dezvăluire de la un oficial al OMS! Când ar putea începe să fie distribuit, de fapt, un vaccin pentru COVID-19

profimediaimages.ro

Soumya Swaminathan a precizat că în prezent OMS are peste 20 de vaccinuri în faza de studii clinice şi că riscul este mic să eşueze chiar toate.

Astfel, un vaccin pentru COVID-19 ar putea fi disponibil la începutul anului viitor, după care urmează producţia pe scară largă, deci există speranţa că ar putea fi distribuit la jumătatea lui 2021.

Presupunând că fiecare din cele 20 de vaccinuri candidate are şanse de 10% să fie corespunzător, ar însemna că am putea avea unul sau două vaccinuri, poate chiar mai multe.

De la publicarea în ianuarie a secvenţei ARN-ului virusului şi până la prima testare a unui vaccin, în martie au trecut doar trei luni - un succes fără precedent, susţine Swaminathan.

Este posibil ca testele pe scară largă privind eficienţa - aşa-numita fază a treia - să se încheie în mai puţin de un an de la începutul cercetărilor pentru obţinerea vaccinului. Încheierea acestei faze nu înseamnă neapărat că vaccinul este eficient, sigur şi gata de utilizare.

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână”

Din cauză că nu se poate prevedea care linie de cercetare va avea succes, abordarea OMS este efectuarea de teste pentru un număr cât mai mare de vaccinuri, potrivit hotnews.ro.

Nu este suficient ca vaccinul să protejeze doar 20-30% din pacienţi, deoarece asta nu va asigura încheierea pandemiei; este nevoie de o protecţie de 70%, în condiţii de siguranţă.

Oficialul OMS, despre scăderea nivelului de anticorpi după infectarea cu noul coronavirus

Referitor la studiile ce arată scăderea rapidă a nivelului anticorpilor după infectare, Swaminathan spune că nu sunt îngrijorătoare, dar sunt urmărite cu atenţie. Încă se mai descoperă noutăţi despre tipurile de imunitate la virus.

Există şi cercetări ce sugerează că reacţia imunitară mediată de celule poate fi semnificativă. Se dezvoltă şi unele celule de memorie, care se pot reactiva la o nouă expunere a organismului la virus şi pot declanşa o nouă reacţie imunitară.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Din experienţă se ştie că majoritatea oamenilor dezvoltă imunitate la infecţiile naturale, adică produc anticorpi. De aceea, se speră că un vaccin ar putea da acelaşi rezultat.

Potrivit coordonatoarei ştiinţifice a OMS, nu se cunoaşte niciun caz de reinfectare cu coronavirus.

Recomandari