Antena Căutare

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână”

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba într-una ce ar da rezultatul în doar 15 secunde.

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână” Galerie
Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână” | Hepta

Mai exact, o aplicație care folosește inteligența artificială (AI) promite să identifice persoanele infectate cu noul coronavirus după sunetul tusei lor.

Este un proiect la care au lucrat cercetători din diferite state, iar rezultatele sunt surprinzătoare, potrivit economica.net.

Oameni de știință din Mexic, Statele Unite, Spania și Italia, conduși de o echipă de la Massachusetts Institute of Technology, au dezvoltat o bază de date cu mii de sunete de tuse de la persoane de toate vârstele, cu și fără Covid-19.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Apoi, un algoritm cu AI analizează aceste sunete și este capabil să distingă anumite sunete din tusea persoanelor infectate.

Rezultatele au arătat diferențe semnificative între tusea persoanelor care aveau virusul față de cele care nu au fost infectate.

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână”

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână”

Hepta

Cum funcționează noul test pentru depistarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19)

Sunt folosite unde pe care urechea umană nu le-ar putea percepe și identifica la fel de ușor, dar Inteligența Artificială poate face acest lucru cu o precizie ridicată. Starea pacientului poate fi astfel identificată în 15 secunde.

Întregul program a presupus inițial ca un număr considerabil de participanți să își „doneze” vocea pentru ca sistemul de AI să aibă suficiente date de analizat.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Detectorul de tuse va fi disponibil într-o aplicaţie chiar pe telefonul mobil, iar descărcarea va fi gratuită.

Studiul a început în urmă cu aproximativ două luni în spitale din Spania, Italia, Statele Unite și Mexic, o țară în care cercetătorii consideră că este esențial să existe înregistrări solide ale tusei, din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19, cu peste 295.000 de cazuri confirmate și aproape 35.000 de decese de la primul caz, identificat pe 28 februarie.

Sfântul Ilie Tesviteanul 2020. S-a ridicat la cer cu o căruță de foc spre ocrotirea neamului. Obiceiuri populare la ceas... La ce folosește buzunarul mic de la blugi, de fapt! Rolul neștiut al capselor metalice de la pantaloni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x