Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

OMS vrea un "vaccin de succes" pentru a opri pandemia de coronavirus: Două miliarde de doze până la final de 2021

Organizația Mondială a Sănătății se implică activ în dezvoltarea unui vaacin de succes pentru a opri pandemia de coronavirus și cere să sprijine iniţiativa de finanţare COVAX pentru a obţine un antidot împotriva Covid-19.

Două miliarde de doze de vaccin anti-Covid până la final de 2021

Hepta

Cercetătorul șef al Organizaţiei Mondiale Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat joi că orice ţară care sprijină iniţiativa de finanţare COVAX are şanse mai mari să obţină un vaccin de succes pentru Covid-19, transmit agențiile de presă străine, citate de Agerpres.

Citește și:

S-au găsit vinovații pentru explozia cazurilor de COVID-19! Directorul OMS: „Pot muri, pot transmite! Nu sunt invincibili”

Cu cât mai multe ţări se vor alătura COVAX, o schemă menită să garanteze accesul rapid şi echitabil la nivel global la vaccinurile pentru Covid-19, cu atât sunt mai mari vor fi şansele de succes.

Două miliarde de doze de vaccin anti Covid-19, până la final de 2021

Peste 75 de ţări şi-au exprimat interesul de a se alătura COVAX, care este condus de alianţa pentru vaccinuri GAVI, OMS şi Coaliţia CEPI pentru inovaţiile în domeniul pregătirilor pentru epidemii. Obiectivul său este de a furniza 2 miliarde de doze de vaccinuri eficace aprobate pentru Covid-19, până la sfârşitul anului 2021.

Citește și:

„Încercaţi să creați o armată? Ne veţi scana pe toţi? Suntei nebuni?!” Un singur lucru, mai periculos decât virusul: conspirațiile! Experții explică fenomenul

Unele agenţii de sănătate la nivel mondial sunt îngrijorate de faptul că ţările mai bogate vor merge singure în cursa pentru un vaccin contra coronavirusului, încheind acorduri cu producătorii de medicamente, pentru a asigura milioane de doze de vaccinuri candidate pentru propriii lor cetăţeni.

Recomandari