Antena Căutare

S-au găsit vinovații pentru explozia cazurilor de COVID-19! Directorul OMS: „Pot muri, pot transmite! Nu sunt invincibili”

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a identificat cauza exploziei numărului de cazuri noi de infecatre cu noul coronavirus și arată cu degetul spre vinovați. Ce mesaj le transmite.

S-au găsit vinovații pentru explozia cazurilor de COVID-19! Directorul OMS: „Pot muri, pot transmite! Nu sunt invincibili”
S-au găsit vinovații pentru explozia cazurilor de COVID-19! Directorul OMS, promisiune terifiantă: „Pot muri, pot transmite! Nu sunt invincibili” | Profimedia

Numărul cazurilor de infectare COVID-19 a crescut alarmant în ultimele săptămâni. Specialiștii pun fenomenul pe seama faptului că, odată cu perioada vacanțelor, tinerii refuză să mai respecte măsurile de protecție impuse pe timpul pandemiei.

„Dovezile sugerează că recentele creşteri ale cazurilor de contagiere în unele ţări sunt generate, în mare parte, de tineri care au lăsat garda jos în contextul verii din emisfera nordică.

Am mai spus acest lucru şi îl vom mai spune: tinerii nu sunt invincibili. Tinerii pot fi infecaţi, pot muri, pot transmite virusul altor persoane. De aceea, tinerii trebuie să respecte aceleaşi măsuri de precauţie pentru a se proteja ei înşişi şi a-i proteja şi pe ceilalţi.

Pandemia nu înseamnă că se încheie viaţa socială. Trebuie să învăţăm cu toţii să trăim în timp ce există acest virus şi să adoptăm măsurile necesare pentru a ne trăi vieţile, protejându-ne pe noi înşine şi pe alţii, în special pe cei care au riscuri mai mari din cauza Covid-19.

După cum ştiţi, unul dintre aceste grupuri este reprezentat de vârstnici, mai ales de cei care trăiesc în centre de asistenţă pe termen lung”, a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters.

Coronavirus România. Un nou record negativ de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Femeie însărcinată în șapte luni, moartă de COVID-19! Medicii nu au putut face nimic pentru ea. Patru copii au rămas orfani

În intervalul 29.07.2020 (10:00) – 30.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (18 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Dolj, Iași, Maramureș, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.265. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 402 pacienți.

Cutremur, în România, joi seară! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a simțit... O nouă înșelătorie pe litoral! Escrocii se folosesc de copii și iau banii oamenilor fără a le mai da nimic la schimb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x