Live acum
Prime Time 20:30Adela

Ororile războiului... Zeci de copii au fost ucişi în Yemen, într-un atac aerian. Atenţie, imagini CUTREMURĂTOARE!

Atacul s-a produs într-o regiune controlată de rebelii şiiţi Hou-thi, care stăpânesc capitala şi o mare parte din teritoriul Yemenului. Bombele au lovit şi un autobuz şcolar, deşi Arabia Saudită susţine că a vizat doar obiective militare. Zeci de copii grav răniţi, au fost duşi la un spital al Crucii Roşii Internaţionale. Statele Unite, care susţin alianţa ce luptă împotriva rebelilor, au cerut o anchetă riguroasă asupra bombardamentului.

Cel puţin 50 de oameni, majoritatea copii, au fost ucişi în Yemen, într-un atac aerian al unei alianţe militare conduse de Arabia Saudită. Atacul s-a produs într-o regiune controlată de rebelii şiiţi Hou-thi, care stăpânesc capitala şi o mare parte din teritoriul Yemenului. Bombele au lovit şi un autobuz şcolar, deşi Arabia Saudită susţine că a vizat doar obiective militare. Zeci de copii grav răniţi, au fost duşi la un spital al Crucii Roşii Internaţionale. Statele Unite, care susţin alianţa ce luptă împotriva rebelilor, au cerut o anchetă riguroasă asupra bombardamentului.

Cele mai multe victime au vârste sub 10 ani, a precizat un oficial medical. Atacul aerian a fost comis de coaliția condusă de Arabia Saudită, care a calificat lovitura aeriană drept „o operațiune militară legitimă”.

„Atacul care s-a produs astăzi în provincia Saada este o operaţiune militară legitimă împotriva unor elemente care au tras noaptea trecută o rachetă contra oraşului (saudit) Jizan, făcând un mort şi răniţi printre civili”, a precizat coaliţia, într-un comunicat.

Atacul a avut loc într-o piață aglomerată din orașul Dahyan, controlat de rebelii Houthi. Al Masirah, o televizune pro-Houthi, a transmis că autobuzul în care se aflau elevii care mergeau la lecții de vară pentru studierea Coranului a fost țintit intenționat, relateazâ Al Jazeera.

Arabia Saudită și aliații arabi duc o luptă în Yemen de mai bine de trei ani împotriva rebelilor Houthi, sprijiniți de Iran, care controlează o mare parte din nordul Yemenului, inclusiv capitala Saana, și care a dat o lovitură de stat în 2014, forțând guvernul în exil.

Recomandari