Antena Căutare

Osama ben Laden: "Pozitiile adoptate de Sarkozy "vor costa scump" Franta"

Conducatorul retelei teroriste Al-Qaeda, Osama ben Laden, a avertizat ca pozitiile adoptate de presedintele francez, Nicolas Sarkozy, "vor costa scump" Franta. Declaratiile au fost identificate intr-o inregistrare audio difuzata vineri de postul arab de televiziune Al Jazeera, potrivit AFP

Mai mult decat atat, ben Laden a conditionat eliberarea ostaticilor francezi din Afganistan de retragerea Frantei din aceasta tara.

"Va repetam acelasi mesaj: eliberarea ostaticilor vostri din mainile fratilor nostri este legata de retragerea soldatilor vostri din tara noastra", a afirmat autorul mesajului, identificat drept Osama ben Laden de postul de televiziune din Qatar Al Jazeera.

Liderul Al-Qaeda a adaugat, adresandu-se francezilor, ca refuzul lui Nicolas Sarkozy de a-si retrage trupele din Afghanistan ii baga poporul in aceeasi oala cu cel american, acest lucru reprezentand o unda verde pentru asasinarea prizionierilor sai.

"Refuzul presedintelui vostru de a se retrage din Afganistan este rezultatul imitarii Americii, iar acest refuz este o unda verde pentru uciderea prizonierilor vostri (...), dar noi nu vom face acest lucru la momentul care ii convine lui".

Aceasta pozitie a lui Sarkozy "il va costa si va va costa scump pe diferite fronturi, in interiorul si exteriorul Frantei", a continuat ben Laden.

In data de 30 decembrie 2009, doi jurnalisti francezi si cei trei insotitori afgani ai lor au fost luati ostatici, la aproximativ 60 de kilometri est de Kabul, in provincia muntoasa instabila Kapisa.

Sursa: antena3.ro

Foto: moonbattery.com

Putin: “Pensiile fostilor militari rusi vor fi dublate in 2012”... Ziar sofiot: “Amanarea aderarii la Schengen este o binecuvantare pentru Bulgaria”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x