Antena Căutare

Presa germana: „Trenurile din Romania circula mai prost decat pe vremea lui Ceausescu”

Informatia ca procurorii anticoruptie au demarat o ampla ancheta la adresa controlorilor corupti din CFR este comentata si in Germania.

„Nu doar in Germania sunt scumpe deplasarile cu trenul. In Romania, calatorii actioneaza insa neconventional, 40% dintre ei nu cumpara bilete pentru a se deplasa cu trenul. In schimb, ei mituiesc controlorul cu o suma de bani, care reprezinta aproximativ jumatate din pretul oficial al biletului. Afacerile necurate au fost confirmate cu ajutorul filmarilor cu camera ascunsa”, noteaza site-ul televiziunii germane ARD, tagesschau.de, citat si de Sud-West Rundfunk (SWR).

„Trenurile companiei de stat CFR circula astazi mai incet decat pe vremea dictatorului Nicolae Ceausescu. De la caderea acestuia in 1989 nu s-au construit linii ferate noi, nici trenurile nu au fost modernizate. Motivul principal este lipsa banilor. Nici nu e de mirare, daca luam in calcul ca traditia blatistilor are deja vechime in Romania, iar controlorul corupt este denumit aproape inofensiv – „nasul”. Platit prost de compania de stat, controlorul inchide ochii si incaseaza jumatate din pretul biletului, si asta de la aproximativ 40% dintre calatori”, mai scrie tagesschau.de.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Romanii, sclavi pe un santier din Frankfurt... Patru nave chineze au intrat in apele teritoriale ale Japoniei, la doua zile dupa un incident asemanator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x