- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preşedintele SUA, Donald Trump, a atacat NASA subliniind că se concentrează prea mult pe întoarcerea astronauţilor americani pe Lună, care deja a avut loc, şi nu pe misiunile pe Marte care le-ar aduce un beneficiu, potrivit The Guardian, citat de Mediafax.
"Având în vedere toţi banii pe care îi cheltuim, NASA NU ar trebui să vorbească despre mersul pe Lună - am făcut acest lucru acum 50 de ani", a scris Trump într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter.
"Ar trebui să ne concentrăm pe lucruri mai importante, inclusiv Marte (din care face parte şi Luna), Apărare şi Ştiinţă", a mai scris acesta, vineri.
Mesajul lui Trump este şi mai surprinzător cu cât, anterior, acesta a susținut întoarcerea astronauţilor americani pe Lună, prevăzută cel mai devreme pentru anul 2024.
Pe 13 mai, administraţia de la Washington a cerut Congresului american să suplimenteze bugetul NASA pe 2020, cu 1,6 miliarde de dolari, în vederea pregătirii misiunii de reîntoarcere pe Lună, până în 2024. Misiunile pe Lună ar urma să le pregătească pe cele de pe Marte.
"Ne întoarcem pe Lună", a scris, la momentul respectiv, Trump, pe Twitter. (sursa: descoperă.ro)
„Suntem hotărâți să-i vedem pe americani întorcându-se pe Lună în viitorul foarte apropiat”, spunea în octombrie anul trecut și vicepreședintele Mike Pence.
Mai mult decât atat, afirmația acestuia că luna face parte din Marte i-a șocat pe mulți pentru că în mod evident, Luna nu este considerată că fiind o parte a planetei Marte, scrie The Guardian. NASA nu a răspuns la o solicitare a publicației, care a întrebat agenția spațială americană dacă Luna este cumva considerată parte a planetei Marte.
Luna este satelitul natural al Pământului şi, potrivit teoriilor tradiţionale, a luat naştere în urma coliziunii Terrei cu o planetă de dimensiuni similare, iar Marte este cea mai apropiată planetă de Terra în sistemul nostru solar care ar putea fi colonizată