Antena Căutare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia. Unde se vor întâlni delegațiile țărilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia, chiar dacă invazia rușilor a „distrus” o mare parte din Ucraina. Iată ce a publicat pe rețelele sociale despre locul în care se va negocia pacea dintre state.

colaj-volodimir=zelenski-vladimir-putin Galerie
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este dispus să negocieze cu Rusia | Getty/ Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește să negocieze cu Vladimir Putin, însă a refuzat oferta Kremlinului de a discuta în Belarus. Liderul Ucrainei a dezvăluit că nu este în siguranță în Belarus pentru că aceasta țară s-a declarat a fi de partea Rusiei.

„Dacă nu ar fi avut loc nicio acțiune agresivă din Belarus, am putea vorbi la Minsk… alte orașe pot fi folosite ca loc pentru discuții. Bineînțeles că vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem să se încheie războiul. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku – le-am oferit rușilor. Orice alt oraș ni s-ar potrivi și nouă – într-o țară, din al cărei teritoriu nu sunt lansate rachete asupra noastră. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt războiului cu adevărat.”, a mărturisit președintele Ucarinei, conform BBC News, citat de digi24.ro.

Citește și: Cum arată familia lui Volodimir Zelenski. Cine este Olena, femeia care i-a dăruit doi copii președintelui Ucrainei

De asemenea, Volodimir Zelenski este deschis discuțiilor, chiar dacă prima oferă a fost refuzată. Acesta dorește să poarte o discuție într-o zonă care să nu pună în pericol viețile delegațiilor țării sale.

Ce decizie a luat Volodimir Zelenski în privința negocierilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat pe contul de Facebook un mesaj prin care declară faptul că s-a stabilit locul în care se vor purta discuțiile și negocierile pentru pacea din Ucraina și Rusia.

„Rezultatul unei conversații cu Alexander Lukașenko.

Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu rușii fără condiții prealabile la granița ucraineano-belorusă, în zona râului Pripyat.

Alexander Lukașenko și-a asumat responsabilitatea ca în timpul deplasării, negocierilor și întoarcerii delegației ucrainene, toate avioanele, elicopterele și rachetele plasate pe teritoriul belarusului să rămână la sol.”, a scris liderul Ucrainei pe rețelele sociale.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ucraina se află în a patra zi de război, iar situația devine din ce în ce mai dificilă pentru soltații țărilor impicate în conflict. Mai mult decât atât, ucrainenii au fost nevoiți să treacă peste o noapte extrem de grea în care bombardamentele rușilor i-au ținut cu sufletul la gură.

Postarea lui Volodimir Zelenski a strâns mai bine de 33 mii de like-uri și o mulțime de reacții neașteptate din partea prietenilor virtuali. Aceștia au ținut neapărat să-l avertizeze că poate fi o capcană din partea rușilor.

Citește și: Grupul Anonymous, mesaj important pentru Vladimir Putin. Ce planuri au hackerii: „Vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii”

„Lăsați trupele să se retragă pentru început. Aveți grijă! Nu se poate avea încredere”, „Nu poți avea încredere. Nimeni nu va opri rachetele Moscovei!”, „Nu au credință! Aceasta este o capcană!” sau „Să vă păzeacă Dumnezeu! Sunteți un om cu suflet mare”, au fost doar câteva dintre comentariile oamenilor din mediul online, care au vrut să transmită un mesaj important liderului Ucrainei.

Klaus Iohannis, anunț important despre ajutorul pe care îl trimite Guvernul României în Ucraina. Ce mesaj a transmis... Cine sunt membrii delegațiilor rusești și ucrainene care vor participa la negocierile de pace din Belarus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x