Previziune sumbră despre COVID-19, de la unul dintre cei mai importanți experți aflați în luptă cu pandemia! „Este cel mai urât coșmar al meu”

O previziune sumbră despre noul coronavirus a fost făcută de Anthony Fauci, directorul Institului Naţional de Boli Infecţioase care consiliază Casa Albă în criza sanitară provocată de COVID-19.

Previziune sumbră despre COVID-19, de la unul dintre cei mai importanți experți aflați în luptă cu pandemia de coronavirus! „Este cel mai urât coșmar al meu”

profimediaimages.ro

Acesta susține că pandemia de coronavirus este departe de a se încheia şi spune că este „cel mai urât coşmar” al lui.

„Într-o perioadă de patru luni a devastat întreaga lume. Şi nu s-a terminat. Sunt milioane şi milioane de infecţii în lume şi este condensată într-un foarte scurt interval de timp”, a spus Anthony Fauci, la o conferinţă a Biotechnology Innovation Organization, potrivit The Guardian.

Fauci a afirmat că ştia că o astfel de epidemie va avea loc, dar a fost surprins de „cât de rapid a pus stăpânire pe planetă”.

Expertul a mai declarat că pandemia de acum diferă cu mult de alte crize sanitare recente, inclusiv Ebola şi HIV.

De la începutul epidemiei, Statele Unite au înregistrat peste 1,97 milioane de cazuri (aproximativ o treime din totalul mondial) şi mai mult de 112.000 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”

Cazurile de infectare cu noul coronavirus s-au înmulţit în ultimele zile în California şi în partea de sud-vest a Statelor Unite, astfel că autorităţile din statul Arizona au fost determinate să reactiveze planul de urgenţă pentru instituţiile medicale, iar cele din California să plaseze mai multe districte pe o listă de supraveghere.

Peste 18 milioane dintre cei 39 de milioane de rezidenţi ai Californiei trăiesc în districtele incluse în listă, între care Los Angeles, Santa Clara şi Fresno, potrivit Reuters.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

Creşterea numărului de contaminări va complica repornirea economiei americane, autorităţile găsindu-se în postura de a reimpune restricţii prin care să încerce încetinirea răspândirii bolii.

Statul New Jersey, unul dintre cele mai afectate, cu peste 12.000 de decese atribuite Covid-19, a ridicat marţi ordinul de izolare.

Arizona a fost unul dintre primele state care a repornit economia la jumătatea lunii mai şi, de atunci, numărul cazurilor a crescut cu 115%. Autorităţile sanitare au spus că este necesar un nou ordin de izolare a populaţiei.

Ultimele știri