Antena Căutare

Primul interviu al lui Volodimir Zelenski alături de soția sa, Olena, după începerea războiului. Dezvăluirile emoționante

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit primul interviu alături de soția sa, Olena, de la începerea războiului ruso-ucrainean.

olena si volodimir zelenski Galerie
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit primul interviu alături de soția sa, Olena, de la începerea războiului ruso-ucrainean. | Profimedia

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena, au oferit primul interviu împreună de la începerea războiului ruso-ucrainean. Prima Doamnă a Ucrainei a vorbit deschis despre șocul pe care l-a suferit atunci când a aflat că a început războiul.

În cel mai recent interviu al său, președintele Zelenski a declarat că el crede că doar diplomația va ajuta Ucraina să pună capăt acestui război care s-a soldat cu sute de mii de victime și pagube uriașe.

Olena Zelenska, dezvăluiri emoționante despre începerea războiului ruso-ucrainean

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

“Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță”, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit Digi24.

Citește și: Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, prima apariție publică de la începutul războiului din Ucraina

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a vorbit despre începutul războiului și cum a primit vestea teribilă că au început atacurile în Ucraina.

Aceasta a relatat faptul că timp de două luni și jumătate ea și copiii ei nu l-au văzut pe soțul ei, Volodimir Zelenski. Cei doi puteau ține legătura doar prin telefon, după declanșarea războiului.

“Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună”, a povestit Olena.

Atunci când a început războiul, Olena Zelenska spune că s-a trezit în zgomote puternice și s-a speriat teribil, pentru că se temea pentru viața ei, a soțului ei și a copiilor lor.

Citește și: Volodimir Zelenski, declarații despre întâlnirea pe care a avut cu premierul Nicolae Ciucă: „Împărtăşim o viziune comună”

“Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare... Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp”, a declarat Prima Doamna a Ucrainei.

Noi detalii despre parcursul războiului din Ucraina

Volodimir Zelenski, liderul ucrainean, a afirmat că evenimentele care au loc în oraşul portuar Mariupol sunt ”un exemplu de tortură şi foamete până la moarte folosit ca armă de război”. Zelenski a mai subliniat că a fost ales să fie preşedintele întregii Ucrainei, nu a unui stat în miniatură.

”Rusia vorbeşte deschis despre arme nucleare, despre timpul necesar ca rachetele ruseşti să ajungă în oraşele europene. Ei (n.r. ruşii) procedează astfel din cauza sentimentului de impunitate. Rusia şantajează Europa prin ameninţări”, a mai adăugat Zelenski.

Rusia ”nu va fi trasă la răspundere” pentru crimele de război comise în Ucraina, datorită puterii sale ca ”stat nuclear” şi ”şantajează Europa cu ameninţări”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu pentru grupul de experţi Chatham House.

De ce se teme Vladimir Putin. Unde se ascunde președintele Rusiei și ce reguli stricte le-a impus apropiaților... Prima țară din Europa care introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. Câte cazuri au fost înregistrate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x