Căutare Live

Ce au transmis liderii europeni, după victoria lui Emmanuel Macron la prezidențialele din Franța. Ce i-a spus Klaus Iohannis

Mai mulți lideri europeni l-au felicitat pe Emmanuel Macron pentru victoria de la alegerile prezidențiale. Emmanuel Macron a obținut al doilea mandat la conducerea Franței.

Liderii europeni au salutat victoria lui Emmanuel Macron

gettyimages.com

Liderii Consilului European, Comisiei Europene și parlamentului European, precum și președinți și premieri ai mai multor state europene au salutat victoria lui Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța. Emmanuel Macron a câștigat încă un mandat la președinția Franței, cu 58,55% din voturi, iar contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a obținut 41,45% din voturi, potrivit datelor oficiale.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a avut mai multe convorbiri telefonice cu Emmanuel Macron de la începutul războiului, s-a arătat bucuros de realegerea lui la conducrea Franței.

„Felicitări lui Emmanuel Macron, un adevărat prieten al Ucrainei, pentru realegerea sa! Îi doresc succes în continuare pentru binele poporului francez. Îi apreciez sprijinul şi sunt convins că înaintăm împreună spre noi victorii comune. Spre o Europă puternică şi unită!" a transmis Volodimir Zelenski.

Ce a transmis Klaus Iohannis, după ce Emmanuel Macron a fost reales ca președinte al Franței

Și președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj pe Twitter pentru a-l felicita pe Emmanuel Macron.

Citește și: Ce i-a spus Vladimir Putin lui Emmanuel Macron despre atacurile la centralele nucleare din Ucraina

„Mă bucur să lucrăm în continuare pentru consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru construirea unei Europe puternice, solidare și o cooperare sporită pe Flancul Estic al NATO”, a transmis Klaus Iohannis.

Premierul britanic Boris Johnson s-a arătat mulțumit de continuarea colaborării cu Emmanuel Macron.

„Felicitări, Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte al Republicii Franceze. Franţa este unul dintre cei mai apropiaţi şi importanţi aliaţi ai noştri. Sunt bucuros să continuăm să cooperăm pe probleme cheie pentru cele două state prietene şi pentru lume”, a transmis Boris Johnson, premierul britanic.

Citește și: Soția Președintelui Emmanuel Macron, Lady Brigitte Macron, arată mai bine ca oricând. Ea a strălucit într-o ținută albastră

Premierul italian Mario Draghi a descris reegerea lui Macron ca pe o „veste magnifică pentru întreaga Europă”.

Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European a transmis: „Mă bucur să putem continua cooperarea noastră excelentă. Împreună, vom face să progreseze Franţa şi Europa”,

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a felicitat și el pe Emmanuel Macron: „Bravo Emmanuel! UE poate conta pe Franţa încă cinci ani. În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă angajată total într-o Uniune Europeană mai suverană şi mai strategică”, a scris Charles Michel pe Twitter.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale din Franța

Emmanuel Macron a ținut un discurs după ce a primit vestea că va mai fi pentru 5 ani președinte al Franței.

„După cinci ani de crize, azi, pe 24 aprilie 2022, o majoritate mi-a acordat încrederea pentru încă cinci ani. Știu că mulți în această seară au votat pentru mine cu scopul de a bloca extrema dreaptă și vreau să le mulțumesc și lor și să le transmit că înțeleg datoria care vine odată cu acest vot. De asemenea, am un gând și pentru cei care nu au votat, tăcerea este un răspuns. De acum încolo, nu mai sunt un candidat al unui partid ci sunt președintele tuturor.

Știu că pentru mulți dintre compatrioți care au votat pentru extrema dreaptă, înțeleg supărarea și furia lor și este responsabilitatea mea să le ofer și lor răspunsuri”, a transmis Emmanuel Macron, potrivit BBC.

Parteneri
Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor
Catine.ro
Ultimele știri
x