Antena Căutare

Propunere electorala-soc in Franta: Impozitarea bogatilor cu 75%

Favoritul sondajelor la prezidentialele din Franta, socialistul Francois Hollande a scos artileria grea in campania eletorala impotriva actualului presedinte Nicolas Sarkozy si a propus impozitarea cu 75% a veniturilor celor mai bogati contribuabili, care castiga peste un milion de euro anual.

Hollande a facut acesta propunere, care a starnit atat critici, cat si reactii de sustinere in clasa politica de la Paris, in cadrul unei emisiuni Tv. "Am considerat, si fac aici acest anunt, ca peste un milion de euro pe an rata impozitului ar trebui sa fie de 75%. Nu e posibil sa ai astfel de nivele de salarizare (...) Tine de patriotism sa accepti sa platesti un impozit suplimentar pentru a redresa tara", a explicat socialistul.

Drepta franceza a criticat dur propunerea lui Francois Hollande, subliniind riscurile exportului de capital catre tari cu regimuri fiscale mai avantajoase.

Dar Frontul de Stanga, in randul caruia activeaza si comunistii, a apreciat ca propunerea "nu-i va viza decat pe patronii CAC 40 (cele mai mari intreprinderi franceze) si pe marii sportivi".

In 2007, cand a ajuns la putere Nicolas Sarkozy a implementat un "scut fiscal" destinat protejarii contribuabililor fata de o taxare excesiva, limitand la 50% impozitele totale asupra celor mai bogate persoane.

Foto: Intactimages / EPA

Ultimul sondaj: Vladimir Putin, creditat cu 60%... VIDEO! Top 10 cele mai influente jurnaliste din mass-media internationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x