Antena Căutare

Protestele continuă la Hong Kong: Mii de persoane s-au adunat în centrul oraşului

Mii de manifestanţi au ajuns în centrul Hong Kong-ului duminică pentru a treia zi de proteste, relatează The Guardian.

Mai multe grupări de protestatari au ignorat interdicţia poliţiei şi au ieşit pe străzi în centrul Hong Kong-ului pentru a condamna comportamentul poliţiei faţă de manifestanţi, ocupând străzile şi punând baricade.

Unii demonstranţi au mers înspre biroul reprezentantului Beijingului în Hong Kong, care a fost vandalizat în timpul unor proteste de săptămâna trecută. Altă grupare a mers spre est, punând baricade într-un district de cumpărături şi înconjurând o secţie de poliţie. Unele magazine din zonă s-au închis, iar programul autobuzelor a fost suspendat.

În jur de 30.000 de protestatari au mărşăluit în Yuen Long sâmbătă după-amiaza, sfidând o interdicţie a poliţiei. Ei au mărşăluit spre staţia de mare tranzit unde mai mulţi bărbaţi mascaţi în tricouri albe au urmărit şi bătut mai mulţi pasageri sâmbătă, majoritatea dintre cei agresaţi întorcându-se acasă de la un protest pro-democraţie.

Marşul de sâmbătă care a început paşnic a devenit din ce în ce mai tensionat pe măsură ce protestatarii se apropiau de satele din apropiere, locul în care se crede că ar locui atacatorii de săptămâna trecută. Poliţia a informat protestatarii că sunt implicaţi într-o adunare ilegală şi le-a ordonat să plece imediat. După mai multe ore, poliţia a folosit gaze lacrimogene asupra protestatarilor iar aceştia au aruncat recipientele înapoi către poliţişti.

Valul contestării care continuă de la 9 iunie în acest centru financiar internaţional a luat o nouă întorsătură duminică, când bande de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte de baseball - majoritatea purtând tricouri albe - au bătut manifestanţi antiguvernamentali care se întorceau acasă de la o nouă manifestaţie-monstru.

În imagini cu atacuri comise la Yuen Long, în nordul Hong Kongului, şi difuzate în direct pe Facebook, oameni urlau în timp ce agresori băteau manifestanţi şi jurnalişti atât într-o staţie de metrou, cât şi în rame. Pe jos se pot observa bălţi de sânge. Potrivit unor autorităţi spitaliceşti, 45 de persoane au fost rănite în aceste atacuri.

Sursa : news.ro

O navă cargo iraniană s-a scufundat în Marea Caspică... Egipt: Un cadavru a fost găsit în curtea unei case pe care Elneny o construieşte la Mahalla al-Kubra...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x