Antena Căutare

Descoperire incredibilă facută de nişte alpinişti: Rămăşiţele unui avion prăbuşit în urmă cu 54 de ani, GĂSITE ACUM, în "creierii" munţilor

În urmă cu mai mulţi ani, pe 3 aprilie 1961 se scria o pagină neagră din istoria aviaţiei. Un avion la bordul căruia se aflau mai mulţi membri ai echipei de fotbal Green Cross se prăbuşea în Munţii Anzi din sudul Chile.

În urmă cu mai mulţi ani, pe 3 aprilie 1961 se scria o pagină neagră din istoria aviaţiei. Un avion la bordul căruia se aflau mai mulţi membri ai echipei de fotbal Green Cross se prăbuşea în Munţii Anzi din sudul Chile.

Aeronava, ce aparţinea liniei aeriene LAN, avea la bord 24 de persoane, printre care se aflau mai mulţi membrii ai echipei de fotbal Green Cross, nu a fost localizată până acum, când mai mulţi alpinişti au reuşit să o găsească în creierii munţilor, la o altitudine de peste 3 200 de metri.

Potrivit portalului web La Segunda, rămăşiţele aeronavei au fost găsite de o echipă de alpinişti, la peste 3.200 de metri altitudine.

"Avionul se află în creierii munţilor, iar o mare parte din fuselaj s-a conservat, în ciuda faptului că au trecut atâţia ani. De asemenea, am găsit mai multe resturi de materiale împrăştiate şi chiar resturi de oase", a declarat Leonardo Abornoz, membru al expediţiei, care a adăugat că acum se rescrie istorie, deoarece aeronava a fost descoperită într-un alt loc decât indicau anchetatorii.

Ba mai mult, Albornoz a mărturisit că locul exact în care se găseşte aeronava nu va fi făcut public, pentru a evita ca acesta să se transforme într-o "atracţie turistică", dar şi din respect pentru familiile celor decedaţi atunci: "Nu ne dorim ca locul să fie profanat, iar resturile să fie luate precum nişte trofee. Nu trebuie să uităm că aici au murit oameni şi trebuie să respectăm familiile defuncţilor", a adăugat el.

Accidentul aviatic, în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi fotbalişti, dar şi antrenorul clubului, a avut loc pe 3 aprilie 1961, când membrii echipei Green Cross se întorceau acasă, după ce jucaseră un meci în deschiderea campionatului din acel an în Osnorno.

Clubul de fotbal Green Cross a fost fondat pe 27 iunie 1916, în oraşul Santioagă şi a jucat în prima divizie a Chile până când a fost desfiinţat, pe 20 martie 1965.

Inconştienţa ucide! A vrut să-şi facă un super selfie, însă totul s-a transformat într-o tragedie! Avionul pe care-l pil... Imagini ȘOCANTE de la fața locului! Momentul în care avionul se prăbușește peste oraș!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x