Căutare Live

Razboi diplomatic: Premierul turc acuza Franta de genocid in Algeria

Primul ministru al Turciei Recep Tayyip Erdogan a acuzat Franta de genocid in Algeria in anii 1940 si 1950, ca raspuns la decizia Parlamentul francez de a vota textul care condamna negarea faptului ca uciderea in masa a armenilor la inceputul secolului XX a fost genocid, relateaza Reuters.

Erdogan a declarat ca tatal presedintelui Nicolas Sarkozy ar putea avea cunostinte directe despre "masacrele" din Algeria.

"In Algeria, in 1945, aproximativ 15 % din populatie a fost masacrata de francezi. Acesta este genocid (...) daca presedintele Sarkozy nu stie despre acest genocid, ar trebui sa il intrebe pe tatal sau", a declarat premierul turc la televiziunea de stat.

Deputatii francezi au aprobat, joi, proiectul de lege privind negarea actelor de genocid, inclusiv a genocidului armean din 1915, in pofida amenintarilor Turciei si a prezentei a mii de manifestanti in fata Adunarii Nationale.

Proiectul de lege prevede un an de inchisoare si condamnarea la o amenda de 45.000 de euro a oricarei actiuni de negare publica a genocidului. Franta recunoaste doua acte de genocid, cel impotriva evreilor si cel impotriva armenilor.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

O familie de romani din Spania a castigat 4 milioane de euro la Loteria de Craciun... Barack Obama, criticat dur de actorul Matt Damon...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri