Antena Căutare

Reacția Austriei în scandalul alocațiilor copiilor din România

Juliane Bogner-Strauss,  ministrul austriac al Familiei, susține că acuzațiile și criticile autorităților române privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor sunt nefondate.  Ba, mai mult, aceasta consideră  că România trebuie să aibă o poziţie "neutră".

Reacția Austriei în scandalul alocațiilor copiilor din România
Reactia Austriei privind alocatiile copiilor imigrantilor

Juliane Bogner-Strauss, ministrul austriac al Familiei, susține că acuzațiile și criticile autorităților române privind indexarea alocaţiilor copiilor imigranţilor sunt nefondate. Ba, mai mult, aceasta consideră că România trebuie să aibă o poziţie "neutră", pentru că în acest moment este preşedinte al Consiliului Uniunii Europene (UE).

Pentru o ţară care exercită Preşedinţia Consiliului UE, „ar fi normal să adopte poziţia unui coordonator onest şi să acţioneze cât mai neutru posibil”, a declarat Juliane Bogner-Strauss.

„Indexarea alocaţiilor aduce mai multă corectitudine. În acest caz nu este vorba de salariu sau de asigurări sociale. Toţi părinţii primesc acelaşi procentaj raportat la nivelul de trai şi toţi părinţii din UE, din Spaţiul economic european şi din Elveţia sunt trataţi egal”, a argumentat Juliane Bogner-Strauss.

Statul român a fost primul stat membru care a atras atenţia asupra problemelor generate de măsurile legislative austriece referitoare la introducerea noului mecanism de calcul a alocaţiilor pentru copii, care nu reflectă principiul egalităţii şi nediscriminării. Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat că, din estimări, alocaţiile copiilor afectaţi de măsură ar scădea la jumătate.

Un român a provocat panică într-o biserică din Italia, în timpul slujbei de Bobotează! Ce a strigat în lăcașul de cult -... Alertă! 20 de copii RĂNIȚI într-o școală primară. Trei dintre micuți sunt în stare gravă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x