Antena Căutare

Recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe adolescenta pakistaneza

Ministrul pakistanez de Interne a pus o recompensa de aproape un milion de dolari pe capul liderului talibanilor care au impuscat-o pe Malala, adolescenta care milita pentru dreptul fetelor la educatie. Tanara se afla acum intr-un spital din Londra, dar tot nu este in deplina siguranta. Doua persoane au incercat sa intre in salonul ei pretinzand ca-i sunt rude, dar au fost arestate.

Teroristul care a comandat atacul impotriva Malalei este vanat de autoritatile pakistaneze care sunt pregatite sa cheltuiasca o mica avere pentru a-l captura. „Am pus o recompensa de aproximativ un milion de dolari pe capul lui Ehsanullah Ehsan. Oricine il prinde va primi aceasta suma. Oricine ofera informatii despre acesta va primi cea mai inalta distinctie a tarii. Trebuie sa scapam de acesti teroristi”, a declarat ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik.

In ciuda mobilizarii autoritatilor, dar si a civililor, Malala este in continuare in pericol. Talibanii sunt decisi sa-si duca la bun sfarsit planul, chiar daca fata se afla intr-un spital din capitala Marii Britanii.

Intre timp, una dintre fetele ranite in atentatul care o viza pe Malala a vorbit cu reporterii CNN. “Cu ajutorul lui Dumnezeu, imi voi continua studiile. Educatia fetelor este mai importanta, aici, decat cea a baietilor, fiindca acestia din urma pot avea orice loc de munca doresc. Iar fetele nu au aceasta posibilitate. Vreau sa le transmit fetelor sa isi continue studiile”.

Malala a militat pentru dreptul la educatie al fetelor din Pakistan in ultimii trei ani, fapt ce i-a infuriat pe talibani. Saptamana trecuta, fata a fost impuscata in cap si in umar de catre un comando terorist.

Barack Obama si Mitt Romney s-au intrecut din nou in idei pentru revitalizarea Statelor Unite... 130 de detinuti din Libia au fost eliberati de gardieni, dar unii s-au intors singuri dupa gratii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x