Antena Căutare

Un ministru pakistanez ofera 100.000 de dolari pentru "capul" producatorului filmului "Inocenta Musulmanilor"

Un ministru pakistanez a pus o recompensa pe capul producatorului filmului "Inocenta Musulmanilor". Cel care il va ucide va primi o suta de mii de dolari. Nu este singurul care il vrea mort pe producatorului filmului. Ieri, zeci de mii de musulmani au protestat fata de jignirile aduse profetului Mahomed.

Moarte Americii! Moarte Israelului si moarte tuturor inamicilor ai Islamului! Asta au scandat mii de oameni pe strazile din Nigeria. Manifestantii au ars zeci de drapele ale Frantei si ale Statelor Unite ale Americii.

Protestele au luat o turnura violenta si in Bangladesh, unde cel putin zece oameni au fost raniti, iar alti zeci au fost arestati in urma ciocnirilor cu fortele de ordine.
Intre timp, mii de pakistanezi au participat la funeraliile victimelor cazute in timpul protestelor de vineri. Doar in orasul Karachi, zece oameni, printre care si trei politisti, si-au pierdut viata, iar o suta de persoane au fost ranite.

Totusi, au existat si proteste pasnice in Pakistan. 1.500 de femei au manifestat impotriva filmului "Innocence of Muslims".

In vreme ce oficialii americani au facut un apel la calm, un ministru pakistanez a instigat la violenta. A promis ca-i va da o suta de mii de dolari celui care-l va ucide pe realizatorul filmului anti-islam.

Tot ieri, mii de sustinatori ai organizatiei siite islamice Hezbollah au scandat lozinci anti-americane. Si in Germania, peste o mie de musulmani au iesit in strada. Protestul s-a terminat fara incidente.

foto: Intact Images / EPA

Turcia a trimis tunuri si rachete antiaeriene la frontiera cu Siria... 60 de persoane au fost ranite in timpul unui concert organizat la Madrid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x