Antena Căutare

Redeschiderea școlilor a fost amânată pentru luna septembrie, în Italia

Redeschiderea școlilor a fost amânată pentru luna septembrie, în Italia. Anunțul a fost făcut de premier. care susține că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol ''sănătatea copiilor''.

Redeschiderea școlilor a fost amânată pentru luna septembrie, în Italia
Italia redeschide școlile în septembrie | Hepta

''Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri'', a declarat Giuseppe Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.

Citește și: Copiii nu pot să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor. Un studiu arată răspândirea Covid-19 în şcoli este limitată

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus.

Relaxare treptată a restricțiilor în Italia, din 4 mai

De asemenea, şeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

Citește și: Nelu Tătaru anuntă că, cel mai probabil, școlile nu vor mai fi deschise în România. Ce se întâmplă cu anul școlar

Planul, care vizează redeschiderea unei mari părţi a companiilor, mergând de la sectorul manufacturier la construcţii, va fi prezentat ''cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare'', dar întreprinderile vor trebui să asigure ''o respectare riguroasă a protocoalelor de securitate'', precum distanţarea socială şi purtarea măştii.

Copiii nu pot să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor. Descoperirea care ar putea redeschide școlile!... Netanyahu este încrezător că Washingtonul va permite anexarea unor părţi din Cisiordania în termen de două luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x