Antena Căutare

Copiii nu pot să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor. Descoperirea care ar putea redeschide școlile!

Copiii nu ar transmite coronavirusului, nici între ei și nici adulților. Un studiu făcut de o echipă de cercetători australieni arată că răspândirea de Covid-19 în şcoli este foarte limitată, poate chiar imposibilă. În acest context, școlile ar putea fi redeschise fără probleme, spun oamenii de știință. Mai mult, distanțarea socială în clasă nu ar fi necesară.

Copiii nu pot să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor. Descoperirea care ar putea redeschide școlile! Galerie
Un studiu arată că e puțin probabil ca minorii să transmită coronavirusul | Hepta

Un studiu al Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales arată că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii, citează The Guardian. Studiul a fost prezentat duminică, în Australia, unde prim-ministrul Scott Morrison intenţionează să redeschidă şcolile în ciuda protestelor profesorilor.

Redeschiderea școlilor ar urma să nu mai fie o problemă

Acest nou raport, lansat duminică şi citat de şeful serviciilor medicale australiene, arată că este puţin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulţilor. Pentru acest studiu a fost examinată transmiterea coronavirusului în şcolile din New South Wales şi centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie - aprilie.

Citește și: Atenție, cei care s-au vindecat de coronavirus se pot reinfecta: "Nu există imunizare!"

Examinând 18 cazuri de Covid-19 (nouă studenţi şi nouă angajaţi) din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu „este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost „contacte apropiate” ale celor 18 cazuri.

Copiii nu pot să transmită coronavirusul între ei sau adulţilor. Descoperirea care ar putea redeschide școlile!

Foto: Hepta

Distanțarea socială în clasă nu ar fi necesară

Rezultatele studiului „sunt preliminare”. „Cu toate astea, ele sugerează că răspândirea de Covid-19 în şcolile din NSW a fost foarte limitată”. Vineri, şeful serviciilor medicale, Brandan Murphy, a citat raportul când a confirmat recomandarea Australian Health Protection Principal Committee (AHPPC) că nu este necesară distanţarea socială în sălile de clasă.

Citește și: „Mama, nu are rost! Nu mă mai întorc acasă!”. Fiul unui doctor, bolnav de COVID-19, într-un clip sfâșietor! „Mi-am văzut puiul luptând pentru fiecare gură de aer!” VIDEO

Sindicatele profesorilor sunt împotriva redeschiderii şcolilor, însă Scott Morrison a declarat pentru Sky News că riscul pentru educatori îl reprezintă cancelaria, nu sala de curs.

AHPPC a transmis tot vineri un document în care este susţinut că în sala de curs nu este nevoie să fie respectate regulile de distanţare socială.

Sindicatul Educaţiei a transmis că documentul „oferă puţine clarificări despre cum guvernele vor asigura un mediu sigur de lucru pentru profesori, directori şi personalul de sprijin”.

„Este contradictoriu să ai un set de reguli pentru adulţi în afara şcolii şi altul înăuntru”, a spus preşedinta sindicatului, Correna Haythorpe.

Citește și: A învins două tipuri de cancer, dar și coronavirusul. Un bunic de 75 de ani a uimit lumea: ”Am 14 nepoți. Nu m-am gândit nicio clipă că voi muri!”

"Școlile se numără între cele mai sigure spaţii"

Ministrul sănătăţii din NSW, Brad Hazzard, a spus că noul studiu arată că „şcolile se numără între cele mai sigure spaţii, iar acesta este desigur un mesaj foarte important pentru părinţi”.

Raportul, condus de profesorul Kristine Macartney, director HCIRS, arată că „trebuie remarcat faptul că jumătate dintre cazurile iniţiale care au apărut în şcoli au fost înregistrate la nivelul personalului”.

Guvernul NSW a subliniat că deşi copiii cu vârstă şcolară reprezintă 16% din populaţia statului, doar 1,7% dintre cazurile de Covid-19 au fost înregistrate la această grupă de vârstă.

"Kim Jong-un este mort. Urmează să fie făcut anunțul!" Un profesor din Beijing aruncă bomba și susține că lide... Redeschiderea școlilor a fost amânată pentru luna septembrie, în Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x