Antena Căutare

Revista Al-Qaeda, realizata de un american cu resedinta in Yemen

Serviciile secrete din Statele Unite cred ca principalul autor al noii reviste online apartinand retelei teroriste Al-Qaeda este un cetatean american, care a plecat in Yemen, in octombrie 2009, a declarat un inalt oficial din domeniul securitatii, citat de CNN.

Revista numita "Inspire", care a aparut saptamana trecuta, are aproape 70 de pagini si contine articole pe teme legate de fabricarea bombelor si criptarea de mesaje, precum si un interviu cu clericul americano-yemenit Anwar al Awlaki, cautat de autoritatile americane.

Sursa citata a afirmat ca in spatele acestei reviste s-ar afla Samir Khan, in varsta de 23 de ani, care a trait in North Carolina si administratorul blogului "Amintirile Jihadului". Khan a plecat in Yemen cu un bilet dus-intors, dar nu a mai revenit in Statele Unite.

Khan s-a nascut in Arabia Saudita si s-a mutat in Queens, New York, impreuna cu familia, cand avea sapte ani. Familia s-a mutat apoi in Charlotte, North Carolina. Mai multi oficiali din serviciile de securitate americane sustin ca el a participat la sedintele Societatii Ganditorilor Islamici, a carei misiune declarata era de a crea societatea islamica ideala prin mijloace "intelectuale si politice non-violente", potrivit site-ului organizatiei.

Pe numeroasele sale bloguri, el distribuia traduceri in engleza ale unor texte de propaganda ale retelei Al-Qaeda si linkuri catre inregistrari video produse de grupari insurgente irakiene.
Intr-un articol din 2007, cotidianul New York Times il descria pe Khan drept "un fel de releu occidental pentru productiile multimedia ale unor grupari islamice violente".

Sursa: Jurnalul National

Avionul spatial Virgin Galactic a facut primul zbor cu echipaj uman... VIDEO! A sarit cu parapanta la.. 90 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x