Antena Căutare

Rezista bancile europene la falimentul Greciei?

Asta vor sa afle oficialii europeni inainte de a hotari care este modalitatea prin care vor incerca sa salveze de la faliment Grecia. Autoritatile de reglementare cer bancilor europene sa evalueze pierderile care ar putea fi generate de expunerea la criza datoriilor suverane din Grecia si alte state, potrivit unor surse din UE, transmite Reuters. Evaluarea trebuie insa efectuata fara a lua in calcul posibilitatea de neacceptat din punct de vedere politic ca Grecia sa intre in incapacitate de plata.

La testele care au rolul de a creste increderea investitorilor in sisitemul bancar vor participa 91 de banci .Rezultatele testelor de stres vor fi anuntate oficial dupa ce vor fi adoptate decizii majore referitoare la Grecia, a spus o sursa din UE.

Liderii europeni au decis in aceasta saptamana sa amane furnizarea viitoarei transe de imprumut Greciei pana ce autoritatile din aceasta tara vor aproba noul plan de austeritate.

Uniunea Europeana a amanat luni sa ia o decizie in privinta Greciei. Pe de o parte, oficialii europeni vor sa forteze autoritatile de la Atena sa adopte noi masuri de austeritate, iar, pe de alta parte oficialii UE lucreaza la un al doilea program de bailout pentru Grecia. care va fi prezentat la inceputul lunii iulie.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Fostul presedinte tunisian Ben Ali si sotia sa, condamnati la 35 de ani de inchisoare... Presupus hacker al LulzSec, arestat in Marea Britanie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x