Antena Căutare

„Roland Berger“ va crea o agentie europeana de rating, ca alternativa la monopolul SUA

Rabdarea europenilor fata de marile agentii S&P, Moody’s si Fitch a ajuns la capat. Po­trivit publicatiei germane „Capital”, compania Roland Berger va incepe sa acorde ratinguri suverane din trimestrul doi 2012, ban­ci­le putand obtine note de credit in a doua ju­ma­ta­te a anului viitor.

Companiile si produsele fi­nan­ciare ur­meaza sa intre in vizor in 2013. Pana atunci insa, pen­tru asigurarea finantarii viitoarei agentii, in ur­matoarele luni va fi infiin­tat un corsortiu for­mat din 25 de participanti, care vor contribui fie­ca­re cu 10 mil. euro.

„Discu­tam cu mari com­pa­nii fi­nan­­ciare din Germania, Franta, Elvetia, Ita­lia", a declarat Marcus Krall, partenerul Roland Ber­ger, precizand ca agentia va folosi un model pro­priu de functionare: ra­tin­gul va fi platit de in­­vestitori la un pret la ju­matate fata de cel prac­ticat de con­curentii ame­ricani.

Roland Berger nu este pri­ma com­panie cu ase­me­nea ambitii. La ro­lul de agen­tie europeana de rating „candidea­za" in­clu­siv asiguratorul fran­cez Coface, precum si un grup de firme elvetiene.

Sursa: Financiarul

VIDEO! Printul Charles danseaza cu entuziasm pe ritmuri africane... Al Qaeda va lansa filme de animatie care sa incurajeze terorismul in randul copiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x