Antena Căutare

Romanca agresata la metroul din Roma, in coma ireversibila

Maricica Hahaianu, romanca agresata de un tanar italian intr-o statie de metrou din Roma, este in coma ireversibila, avand "edem erebral grav", anunta medicii Spitalului Casilino din Roma, intr-un buletin oficial difuzat vineri.

In aceasta dimineata, medicii au anuntat ca romanca a intrat din nou in coma, informeaza ziarul Corriere della Sera.

"Analizele cu rezonanta magnetica efectuate au evidentiat o crestere a edemului cerebral si o leziune profunda a trunchiului cerebral, afectiuni care au evoluat in mod dramatic fata de controalele precedente", precizeaza buletinul medical.

Sansele ca tanara asistenta medicala sa isi revina sunt foarte reduse, iar medicii sunt rezervati in legatura cu sansele ei de supravietuire.

VEZI filmul socant al agresiunii:

Maricica Hahaianu, in varsta de 32 de ani, a fost batuta de un italian de 20 de ani in statia de metrou Anagnina (Roma), dupa o discutie mai aprinsa care avusese loc intre cei doi. La un moment dat, discutia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn romancei, care a cazut si s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportata de urgenta la Spitalul Casilino din Roma si a fost supusa unei interventii chirurgicale. Miercuri, romanca iesise din coma, dar starea ei era in continuare foarte grava.

Familia tanarului agresor, Alessio Burtone, a trimis o scrisoare rudelor romancei, in care a prezentat scuze.

Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat intr-un incident similar, in urma cu cateva luni, agresandu-l pe un adolescent pe o strada din Roma.

Burtone sustine ca a actionat in legitima aparare, afirmand ca s-a temut de romanca pentru ca aceasta il amenintase. Justitia italiana a decis ca agresorul sa fie plasat in stare de arest la domiciliu.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a denuntat indiferenta trecatorilor care au asistat fara sa intervina la agresarea romancei.

"Este inacceptabil ca intr-un oras cum este Roma sa se intample astfel de agresiuni si sa nu existe o reactie a tuturor celor care vad asa ceva", a declarat Gianni Alemanno dupa ce a vazut imagini ale agresiunii din statia de metrou. "Dupa vederea imaginilor, cred ca poate exista o reclamatie pentru refuz de acordare a ingrijirilor medicale de catre martori", a declarat primarul Romei.

VIDEO! Italia: Dublu transplant de brate... Silvio Berlusconi si fiul sau, anchetati pentru evaziune fiscala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x