Antena Căutare

Români linșați pe nedrept în Franța! Au devenit ținte din cauza unor știri false! Acuzațiile uluitoare aduse la adresa lor

Românii din periferiile Parisului sunt linșați pe nedrept, după ce au fost transformați în ținte din cauza unor știri false potrivit cărora aceștia ar obișnui să fure copii, la bordul unei camionete.

Românii din periferiile Parisului sunt linșați pe nedrept, după ce au fost transformați în ținte din cauza unor știri false potrivit cărora aceștia ar obișnui să fure copii, la bordul unor camionete.

Știrile false despre copiii răpiţi de români au inflamat reţelele sociale provocând o adevărată psihoză în periferiile Parisului. Zvonurile au stârnit un val de agresiuni rasiste mai ales împotriva romilor români aflați în Ile-de-France.

Luni, 20 de persoane au fost arestate şi plasate în custodia poliţiei, în Seine-Saint-Denis, după ce au comis violenţe împotriva romilor români care au devenit ţinta zvonurilor de pe reţelele sociale.

„Părinţi, fiţi vigilenţi şi acordaţi atenţie copiilor dvs peste tot în Paris şi suburbii”, arată o alertă dată pe Facebook, persoana care a distribuit-o explicând că presupusele valuri de răpiri ţintesc copii sau femei tinere pentru trafic de organe şi reţele de prostituţie, potrivit adevarul.ro.

Cei mai radicalizaţi se organizează în grupări care se năpustesc asupra românilor din perfierii, mai ales asupra celor care mai au şi nenorocul să conducă o camionetă înmatriculată în România, cu precădere albă.

Prefectura poliţiei a denunţat informaţia falsă, îndemnând cetăţenii, printr-un mesaj publicat pe Twitter, să înceteze transmiterea de mesaje nefondate ce instigă la violenţă.

„O furgonetă albă circulă între oraşele Nanterre şi Colombes pentru a răpi femei tinere. În urma răspândirii acestui zvon pe reţelele sociale, două persoane au fost acuzate şi linşate pe nedrept. Nu transmiteţi aceste informaţii false”, a fost mesajul transmis de prefectura poliției.

Poliţia a raportat cum 20 de tineri din Colombes, oraş din departamentul Hauts-de-Seine, au atacat, sâmbătă, 16 martie, două persoane care au fost scoase cu forţa din camioneta lor albă şi agresate sălbatic. Ei au reuşit să se elibereze şi să se refugieze în holul unui imobil din apropiere, cerând ajutor forţelor de ordine. Agresorii au dat foc camionetei şi au filmat scena.

Pompierii şi poliţiştii ajunşi la faţa locului au fost întâmpinaţi cu proiectile şi au fost nevoiţi să utilizeze dispozitive din dotare pentru a calma spiritele. Cei doi bărbaţi care au căzut pradă violenţelor rasiste au fost spitalizaţi, dar nu au depus plângere.

Totul ar fi pornit de la povestea unei adolescente care a depus mărturie, duminică, cum că un bărbat într-o maşină i-ar fi făcut cu ochiul şi ar fi urmărit-o câteva momente. În apropierea maşinii se afla şi o camionetă albă, ceea ce a inflamat cartierul şi ulterior reţelele sociale.

Zvonurile continuă să circule şi în alte oraşe din Ile-de-France. Chiar şi cluburi sportive trâmbiţează „cu îngrijorare” presupuse tentative de răpiri.

Totodată, militanţi împotriva islamofobiei se exprimă pe Twitter povestind cum poliţiştii, de obicei extrem de violenţi faţă de romii români, se erijează în acest context în apărătorii lor când vine vorba de „răpirea copiilor musulmani”, pentru că „romii sunt creştini”.

Administratorii paginii de Facebook „Parents soyez vigilants” concentrează denunţuri despre persoane dispărute, răspândind panică cu postări de imagini cu „camionete dubioase”. Aceştia informează publicul și asupra „caracterului la români”.

Ei citează, de exemplu, un articol semnat de Mirel Bran, apărut în publicaţia Le Point ce relata în iunie 2018 povestea unui român care îşi vindea un rinichi pentru suma de 10 000 de euro. Astfel, „nu mai e niciun dubiu că românii sunt răpitorii, dacă aceştia sunt capabili de aşa ceva“, ar fi concluzia comentatorilor.

În Seine-Saint-Denis, comisarul din Clichy-sous-Bois şi Montfermeil, David Moreira a făcut apel la „precauţie, pentru că o anumită psihoză începe să se instaleze". „Numeroasele raportări primite de către poliţie sunt analizate cu mare grijă", mai informează comunicatul, citat de Le monde, insistând că nu există „niciun caz dovedit de răpire a minorilor de către Romi".

Sursă: adevarul.ro.

SUA anunţă efectuarea cu succes a unui test de interceptare a unei rachete balistice intercontinentale... Australia şi Olanda încep discuţiile cu Rusia privind doborârea zborului MH17 deasupra Ucrainei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x